Vastgesteld bestemmingsplan ‘Molenstraat 3 Ingen’

Logo Buren

De gemeenteraad van Buren heeft in de vergadering van 3 november 2020 besloten om het bestemmingsplan ‘Molenstraat 3 Ingen’ vast te stellen.

Wijziging 

Met deze bestemmingsplanherziening wordt de bestemming ‘Bedrijf’ met functieaanduiding ‘bedrijf tot en met categorie 2.0’ vervangen door een woonbestemming. Het perceel is al decennia in gebruik voor wonen, dus met deze herziening wordt het bestemmingsplan in overeenstemming gebracht met de werkelijke situatie.

Hoe kunt u het bestemmingsplan bekijken?

Het bestemmingsplan ‘Molenstraat 3 Ingen’ ligt zes weken ter inzage. De periode start op donderdag 12 november 2020. U kunt in deze periode de stukken bekijken bij de publieksbalie in het gemeentehuis, De Wetering 1 te Maurik. Let op in verband met de beperkte openstelling in verband met de corona-maatregelen.

Het plan is ook te zien via www.ruimtelijkeplannen.nl.

(Het plan IDN-nummer is NL.IMRO.0214.INGMolenstraat3-BVA1)

Hoe kunt u reageren op het plan?

Als u het niet eens bent met het bestemmingsplan kunt u tot en met 23 december 2020 beroep instellen als:

  • 1.

    U op tijd uw zienswijze indiende tegen het eerdere ontwerp-besluit bij de gemeenteraad;

  • 2.

    U belanghebbende bent en kan aantonen dat u met terechte reden niet in staat was om uw zienswijze tegen het voorgaande ontwerp-besluit bij de gemeenteraad in te dienen;

Een beroepschrift kunt u indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA 's-Gravenhage.

In het beroepschrift staat in ieder geval:

  • 1.

    Uw naam en adres;

  • 2.

    De dagtekening;

  • 3.

    Een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is gericht;

  • 4.

    De redenen van het beroep en

  • 5.

    Uw handtekening.

Voorlopige voorziening

Als u beroep instelt, blijft het besluit geldig totdat de Raad van State beslist op uw beroep. Misschien kunt of wilt u die beslissing op uw beroep niet afwachten. Dan kunt u de voorzieningenrechter vragen om een regeling te treffen. Deze regeling heet een voorlopige voorziening of schorsing. Dit betekent dat de rechter snel naar uw verzoek kijkt en beslist of het besluit nog niet in werking moet treden. U moet dan wel een beroepschrift hebben ingediend. Aan deze procedure zijn griffiekosten verbonden. Nadat u het beroepschrift heeft ingediend krijgt u bericht van de griffie van de Afdeling Bestuursrechtspraak over de verdere procedure.

Heeft u vragen?

Voor vragen kunt u terecht bij mevrouw Robert Beelen van het team Beleid. Hij is te bereiken via het telefoonnummer van de gemeente: 14 0344 (alleen die zes cijfers).

Maurik, 11 november 2020

Naar boven