Bestemmingsplan Bestevaer 5 vastgesteld

Logo Huizen

Overeenkomstig artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening ligt het vastgestelde bestemmingsplan Bestevaer 5 ter inzage voor beroep. U kunt het plan met ingang van 14 november 2020 gedurende zes weken inzien.

Inhoud bestemmingsplan

Voor de locatie Bestevaer 5 (voormalige discotheek Silverdome) is een bestemmingsplan opgesteld waarmee de bouw van 53 gestapelde woningen mogelijk wordt gemaakt. Het gaat om 24 sociale huurwoningen voor jongeren en 29 huurwoningen in de vrije sector.

Inkijken bestemmingsplan

In het gemeentehuis

Het vastgestelde bestemmingsplan Bestevaer 5 ligt ter inzage in het gemeentehuis bij de centrale receptie. Kijkt u voor de openingstijden op www.huizen.nl.

Digitaal

Het bestemmingsplan is in elektronische vorm te raadplegen via:

1. via de gemeentelijke website:https://www.huizen.nl/inwoner/bestemmingsplannen-in-procedure_3375/), kiezen voor Bestevaer 5;

2. via de landelijke website:https://www.ruimtelijkeplannen.nl/viewer/view?planidn=NL.IMRO.0406.BPBESTEVAER5-VG01

Reageren: beroep en voorlopige voorziening

De beroepstermijn loopt van 14 november 2020 tot en met 28 december 2020. Beroep kan worden ingesteld door:

  • belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de door de gemeenteraad aangebrachte wijzigingen in het vastgestelde bestemmingsplan in vergelijking met het ontwerpbestemmingsplan;

  • belanghebbenden die eerder een ontvankelijke zienswijze hebben ingediend;

  • belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest binnen de daartoe gestelde termijn een ontvankelijke zienswijze in te dienen.

Het bestemmingsplan treedt in werking op 29 december 2020. Het indienen van een beroepschrift schorst niet de werking van het bestemmingsplan. In geval van onverwijlde spoed kunt u, naast het indienen van een beroepschrift, een verzoek om voorlopige voorziening indienen, dit schort de inwerkingtreding van het bestemmingsplan wel op. Het bestemmingsplan treedt dan namelijk in werking nadat op het verzoek om voorlopige voorziening is beslist.

In alle gevallen geldt dat het beroepschrift en/of het verzoek om voorlopige voorziening binnen de beroepstermijn moet worden gericht aan de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 AE Den Haag.

Huizen

 

Naar boven