Besluit tot wijziging Controlevoorschriften Arbeidsongeschiktheidswetten 2018

Het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen,

Besluit:

ARTIKEL I

Artikel 4 van de Controlevoorschriften Arbeidsongeschiktheidswetten 2018 wordt als volgt gewijzigd:

1. Aan het eerste lid wordt, onder vervanging van de punt aan het slot van onderdeel d door een puntkomma een onderdeel toegevoegd, luidende:

e. gedurende een bepaalde periode telefonisch bereikbaar te zijn, of op bepaalde tijdstippen telefonisch contact met het UWV op te nemen.

2. Er wordt een lid toegevoegd, luidende:

  • 4. De aanvrager en de uitkeringsgerechtigde melden een wijziging van het telefoonnummer uiterlijk op de tweede dag na de wijziging aan het UWV als zij een aanwijzing hebben gekregen om telefonisch bereikbaar te zijn.

ARTIKEL II

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na dagtekening van de Staatscourant waarin dit besluit wordt geplaatst. Dit besluit wordt met toelichting in de Staatscourant geplaatst.

Amsterdam, 6 oktober 2020

M.R.P.M. Camps Voorzitter Raad van bestuur

TOELICHTING

Artikel 4 van de Controlevoorschriften Arbeidsongeschiktheidswetten 2018 betreft de verplichting van de aanvrager en uitkeringsgerechtigde om op verzoek mondeling of schriftelijk inlichtingen aan het UWV te verstrekken. Hieraan wordt middels een nieuw onderdeel e onder lid 1 toegevoegd dat aanvragers en uitkeringsgerechtigden hiertoe ook telefonisch bereikbaar moeten zijn gedurende een bepaalde periode of hiertoe telefonisch contact met het UWV op moeten nemen. Middels het nieuwe lid 4 wordt toegevoegd dat de aanvrager en uitkeringsgerechtigde een wijziging van het telefoonnummer uiterlijk op de tweede dag na de wijziging moeten melden aan het UWV als zij een aanwijzing hebben gekregen van UWV om telefonisch bereikbaar te zijn. Middels deze toevoegingen kan het UWV zo nodig aanvullend gebruik maken van telefonisch contact met de aanvrager en uitkeringsgerechtigde en kan UWV hier tevens op handhaven. Deze toevoegingen zijn in lijn met de controlevoorschriften Ziektewet 2020.

M.R.P.M. Camps Voorzitter Raad van bestuur

Naar boven