Gemeente Maastricht, terinzagelegging van het besluit over de Omgevingsvisie Maastricht 2040

Logo Maastricht

Het college van burgemeester en wethouders van Maastricht maken bekend dat de Omgevingsvisie Maastricht 2040 door de gemeenteraad is vastgesteld op 6 oktober 2020.

Korte inhoud

De Omgevingsvisie betreft de strategische langetermijnvisie voor de fysieke leefomgeving van Maastricht richting 2040. De toekomst van de fysieke leefomgeving wordt daarbij vanuit een integraal perspectief benaderd. Dat wil zeggen dat sociale, economische en fysieke vraagstukken in samenhang worden beschouwd en vervolgens vertaald naar de fysieke leefomgeving. De Omgevingsvisie is daarmee een brede visie op een groot aantal onderwerpen. Belangrijk voor een gemeente zijn dan vooral zaken als mobiliteit, groen, natuur, water, infrastructuur, werklocaties, veiligheid, cultureel erfgoed, cultuur, gezondheid, milieu, gemeentelijk vastgoed en ontwikkellocaties. De Omgevingsvisie beschrijft de samenhang tussen deze onderwerpen. Vertrekpunt daarbij zijn de maatschappelijke opgaven.

De Omgevingsvisie is opgesteld in de geest van de nieuwe Omgevingswet, die per 1 januari 2022 in werking treedt. Binnen het huidige wettelijke kader van de Wro (art. 2.1) kiest de gemeente ervoor om de Omgevingsvisie feitelijk de Structuurvisie voor Maastricht te laten zijn.

Inzien:

Met ingang van donderdag 12 november 2020 liggen het vaststellingsbesluit met de bijbehorende stukken (onder andere deel 1 en deel 2 van de omgevingsvisie) ter inzage bij het GemeenteLoket, Mosae Forum 10, Maastricht.

Digitaal is de Omgevingsvisie in te zien op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0935.svOmgvisieMtr-vg01 

Vanwege Corona-maatregelen is het GemeenteLoket tot 1 januari 2021 beperkt toegankelijk. Wij adviseren u daarom om de stukken online in te zien. Kom alleen naar het GemeenteLoket als online inzien van de stukken voor u niet mogelijk is. Maak dan wel eerst een afspraak. Dat kan digitaal via https://gemeentemaastricht.nl/bouwen-en-verbouwen/inzage-bestemmingsplan of telefonisch via

14 043.

Inwerkingtreding.

De omgevingsvisie Maastricht 2040 treedt de dag na de bekendmaking in werking. Een Omgevingsvisie is voor burgers geen juridisch bindend document. Daarom staat tegen de vaststelling van een omgevingsvisie geen mogelijkheid van bezwaar of beroep open.

Maastricht, 11 november 2020

Burgemeester en wethouders van Maastricht,

De Secretaris, dhr. R.E.C. Kleijnen

De Burgemeester, J.M. Penn-te Strake

 

Naar boven