Stopverbod Kolenbranderstraat tegenover nummer 6

Logo Ridderkerk

Zaaknummer: 139057

 

Burgemeester en wethouders van Ridderkerk

 

Gelet op:

De voor het nemen van een verkeersbesluit relevante wetgeving in de Wegenverkeerswet 1994, het RVV’90, het BABW en de Algemene Wet Bestuursrecht.

 

Overwegende dat:

De Kolenbranderstraat een gebiedsontsluitingsweg is binnen de bebouwde kom;

Parkeren en stoppen langs gebiedsontsluitingswegen binnen de bebouwde kom normaliter is toegestaan;

Op de Kolenbranderstraat tegenover nummer 6 een gelijkwaardige kruising aanwezig is tussen een rijweg voor alle verkeer en een (brom)fietspad;

Aan beide zijden van deze kruising regelmatig geparkeerd wordt door auto’s waardoor bromfietsers en fietsers komende vanuit het (brom)fietspad niet goed zichtbaar zijn voor verkeer op de rijbaan van de Kolenbranderstraat;

Hierdoor de kans op ongevallen tussen autoverkeer en (brom)fietsers aanwezig is.

Het daarom niet wenselijk is dat aan weerszijden van de kruising door auto’s wordt gestopt of geparkeerd;

Het wenselijk is om aan weerszijden van de kruising een stopverbod in te stellen: aan de noordwestzijde een langer gedeelte (12 meter) dan aan de oostzijde (9 meter) in verband met de plaats van het aankomend autoverkeer op de weg.

 

Overeenkomstig artikel 2, lid 1, sub a t/m d, van de WW 1994 en artikel 21 BABW op de bovengenoemde weg maatregelen dienen te worden genomen met als doel:

a. het verzekeren van de veiligheid op de weg;

b. het beschermen van weggebruikers en passagiers;

c. het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan;

d. het zoveel mogelijk waarborgen van de vrijheid van het verkeer.

 

Op grond van hoofdstuk 10, titel 1, afdeling 1 van de Algemene wet bestuursrecht hebben wij de bevoegdheid tot het nemen van verkeersbesluiten gemandateerd aan de Wethouder Verkeer en Vervoer op 17 december 2013.

 

Op grond van artikel 24 BABW, overleg heeft plaats met de korpschef van het landelijk politiekorps, in deze vertegenwoordigd door zijn gemachtigde de heer P. Sepers en dat deze positief adviseert over de maatregel.

 

Besluit:

Tot het instellen van een verbod om stil te staan (stopverbod) en te parkeren aan de Kolenbranderstraat tegenover nummer 6 door het aanbrengen van een gele doorgetrokken streep van 9 meter ten oosten en 12 meter ten noordwesten van de kruising met het fietspad volgens bijgaande tekening R-DO-12-001. De gele doorgetrokken streep wordt conform artikel 23e van het Regelement Verkeer en Vervoer 1990 aangebracht.

 

Aldus besloten te Ridderkerk 24 januari 2020,

Het college van burgemeester en wethouders voornoemd,

Namens dit college,

De wethouder Verkeer en Vervoer

drs. P.W.J. Meij

 

 

Bezwaar

Belanghebbenden kunnen binnen zes weken na 30 januari 2020 tegen dit besluit een gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij het college van burgemeester en wethouders, postbus 271, 2980 AG Ridderkerk.

Het bezwaarschrift dient te zijn ondertekend en bevat tenminste het volgende:

Naam en adres van de indiener;

De dagtekening;

Vermelding van de datum en het kenmerk van het besluit waartegen het bezwaarschrift zich richt;

Een opgave van de redenen waarom men zich met de beschikking niet kan verenigen.

 

Als u op de uitspraak in bezwaar niet kunt wachten en snel een voorlopige maatregel nodig is, kunt u de rechter daar om verzoeken. Dat verzoek kunt u indienen bij de voorzieningenrechter van de Arrondissementsrechtbank Rotterdam, postbus 50951, 3007 BM te Rotterdam. Dit kan alleen als u het bezwaarschrift al bij het college van burgemeester en wethouders heeft ingediend. Met uw verzoek aan de rechtbank moet u een kopie van het bezwaarschrift meesturen. Als u van deze mogelijkheid gebruik maakt, wordt u griffierecht berekend.

Naar boven