Vaststelling bestemmingsplan ‘Herziening Stationsstraat-Kalverstraat’ en verlening omgevingsvergunning (coördinatieregeling)

Logo Drimmelen

Burgemeester en wethouders van Drimmelen maken bekend dat:

  • 1.

    het vastgestelde bestemmingsplan ‘Herziening Stationsstraat-Kalverstraat’ en de verleende omgevingsvergunning met ingang van vrijdag 20 november 2020 gedurende 6 weken én 1 dag ter inzage liggen;

  • 2.

    de beroepstermijn voor het bestemmingsplan én de omgevingsvergunning met ingang van zaterdag 21 november 2020 begint voor de duur van 6 weken.

     

Bestemmingsplan

De raad van Drimmelen heeft op 15 oktober 2020 het bestemmingsplan ‘Herziening Stationsstraat-Kalverstraat’ gewijzigd vastgesteld. Het bestemmingsplan maakt de vervangende nieuwbouw van een supermarkt en aanleg van het bijbehorende parkeerterrein op de percelen Stationsstraat 42B en Kalverstraat 83 in Made mogelijk. De bestaande tennishal en de bestaande supermarkt worden gesloopt.

 

Omgevingsvergunning

Het college van burgemeester en wethouders van Drimmelen heeft op 10 november 2020 de omgevingsvergunning voor de bouw van de supermarkt en de aanleg van het parkeerterrein verleend. Met de omgevingsvergunning kan het bestemmingsplan in uitvoering worden genomen.

 

Coördinatieregeling

Op de besluitvorming over het bestemmingsplan en aanvraag omgevingsvergunning is de coördinatieregeling op grond van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening van toepassing. Dit betekend onder andere dat het raadsbesluit tot vaststelling van het bestemmingsplan en het collegebesluit tot verlening van de omgevingsvergunning gelijktijdig ter inzage worden gelegd en dat daartegen gecombineerd beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

 

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan, de omgevingsvergunning en de bijbehorende stukken liggen met ingang van vrijdag 20 november 2020 gedurende 6 weken én 1 dag (en dus tot en met vrijdag 1 januari 2021) ter inzage.

 

In verband met het Coronavirus is het niet mogelijk stukken in te zien in het gemeentehuis. U kunt via omgevingsvergunning@drimmelen.nl de stukken opvragen. De stukken worden dan per email toegezonden. Papieren exemplaren van de stukken worden alleen tegen betaling van de kosten verstrekt.

 

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl met het identificatienummer NL.IMRO.1719.1bp19statkalv-vg01.

 

Instellen beroep

Tegen zowel het raadsbesluit (vaststelling bestemmingsplan) als het collegebesluit (verlening omgevingsvergunning) kan door een belanghebbende schriftelijk beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. De beroepstermijn start op zaterdag 21 november 2020 voor de duur van zes weken en eindigt op vrijdag 1 januari 2021. Van deze mogelijkheid kunnen gebruikmaken:

  • 1.

    Een belanghebbende die tijdig zijn of haar zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan en of de ontwerp omgevingsvergunning bij de gemeenteraad naar voren heeft gebracht;

  • 2.

    Een belanghebbende die aantoont dat hij of zij redelijkerwijs niet in staat is geweest zijn of haar zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan en of de ontwerp omgevingsvergunning bij de gemeenteraad naar voren te brengen;

  • 3.

    Een belanghebbende, voor zover het beroep wordt ingesteld tegen de wijzigingen die de raad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

Het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking alvorens op het verzoek is beslist.

Als een beroepschrift is ingediend bestaat tevens de mogelijkheid om bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen.

 

Informatie

Voor meer informatie over het vastgestelde bestemmingsplan en de verleende omgevingsvergunning kunt u contact opnemen met de heer B. Tjiam, telefonisch te bereiken onder nummer 14 0162.

Made, 19 november 2020

Burgemeester en wethouders van Drimmelen,

Naar boven