Gemeente Midden-Delfland - vastgesteld bestemmingsplan - Kwakelweg 12, Maasland

Logo Midden-Delfland

De gemeenteraad van Midden-Delfland heeft op 27 oktober het bestemmingsplan Kwakelweg 12 Maasland met het planidentificatienummer NL.IMRO.1842.bp20Kwakelweg12-va01 gewijzigd vastgesteld.

Planbeschrijving en plangebied

Het plangebied bestaat uit de percelen kadastraal bekend als: gemeente Maasland, sectie I, nummers 923, 963, 971, 2102 en 2103. Het plangebied ligt aan de Kwakelweg en in het buitengebied van de gemeente Midden‐Delfland. De Kwakelweg eindigt in het zuiden nabij de veerdienst en sluit in het noorden aan op de Oostgaag. De dichtstbijzijnde kernen van het plangebied zijn Maasland (zuidwesten) en Schipluiden (noordoosten).

Het bedrijf aan de Kwakelweg 12 stopt haar bedrijfsvoering. Het daar aanwezige glastuinbouwcomplex wordt gesaneerd. De bedrijfswoning wordt omgezet naar een burgerwoning. Bovendien wordt naast deze bestaande woning een extra burgerwoning gebouwd. De resterende gronden worden bestemd voor agrarisch gebruik (zonder bouwvlak). Deze beoogde ontwikkeling is niet mogelijk op basis van het ter plaatse vigerende bestemmingsplan. Met voorliggend bestemmingsplan wordt een verantwoorde basis voor de bestemmingslegging gecreëerd en wordt de ontwikkeling juridisch‐planologisch mogelijk wordt gemaakt.

Terinzagelegging

Het bestemmingsplan ligt met ingang van vrijdag 13 november 2020 gedurende zes weken voor eenieder ter inzage bij het Klant Contact Centrum in het gemeentehuis, ingang Anna van Raesfeltstraat 37 in Schipluiden (tijdens kantooruren).

Het bestemmingsplan en de bijbehorende stukken kunt u ook inzien als PDF op de gemeentelijke website: www.middendelfland.nl > Over bestuur en organisatie > nieuws en publicaties / stukken ter inzage of op www.ruimtelijkeplannen.nl. Op deze website kiest u ‘Bestemmingsplannen’ waarna u het besluit kunt oproepen door het invullen van de locatie of het planid-nummer: NL.IMRO.1842.bp20Kwakelweg12-va01.

Beroep

U kunt tot en met 24 december tegen het bestemmingsplan beroep instellen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Het instellen van beroep staat alleen open voor hen die een zienswijze op het ontwerp bestemmings­plan hebben ingebracht, tenzij iemand redelijkerwijs niet kan worden verweten dat hij dit niet heeft gedaan. Eenieder kan beroep instellen tegen de gewijzigde onderdelen van het bestemmingsplan.

Indien binnen de beroepstermijn door de indiener van een beroepschrift een verzoek om voorlopige voorziening bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State is ingediend, treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Voor nadere informatie over het bestemmingsplan of de procedure kunt u contact opnemen met de afdeling Landschap Wonen en Economie, team Ruimtelijke Ordening.

Schipluiden, 12 november 2020

 

Naar boven