Inspraak Ontwikkelkader Amelandskwartier

Logo Leeuwarden

Van 11 november 2020 tot 23 december 2020 ligt het ontwerp Ontwikkelkader Amelandskwartier ter inzage.

Het Ontwikkelkader Amelandskwartier

In het noordoostelijke deel van de binnenstad staat de Bonifatiuskerk. Dit karakteristieke gebouw vormt het hart van het zogenaamde Amelandskwartier. Het gebied kent nu een zeker mate van leegstand en een sleets geworden openbare ruimte, maar heeft de potentie om een grotere positieve bijdrage te leveren aan een aantrekkelijke binnenstad.

Het Ontwikkelkader Amelandskwartier geeft aan welke ontwikkelingen bijdragen aan de verbetering van de functionele en ruimtelijke kwaliteit. De juiste combinatie van functies en ruimtelijke kaders kan leiden tot de kwaliteitsimpuls die het gebied nodig heeft. Het Ontwikkelkader is kaderstellend en geeft richting aan de gewenste ontwikkeling. Het geeft duidelijkheid aan eigenaren, bewoners, belanghebbenden en initiatiefnemers die in het gebied wonen, werken en ondernemen.

De ontwikkeling in het gebied is gestoeld op individuele ontwikkelingen. Het gehele proces van opwaardering zal dan ook een organisch verloop kennen. Door vast te houden aan de tijdens het participatietraject geformuleerde ambities en thema’s leidt dit tot een sterke realisatie van de doelen. Om de initiatiefnemers meer handvatten te kunnen bieden zijn toetspunten voor het beoordelen van de ingediende voorstellen/plannen geformuleerd. De toetspunten zijn toegespitst op verschillende deelgebieden binnen het Amelandskwartier.

Inzage

Het ontwerp Ontwikkelkader Amelandskwartier kunt u inzien:

  • in het Gemeentehuis, Oldehoofsterkerkhof 2, Leeuwarden: vanwege de situatie rondom corona kan dit alleen op afspraak en als u het plan niet digitaal kunt inzien (noodzaak).

  • via de website https://www.leeuwarden.nl/nl/ruimtelijke-plannen.

Reageren

Van 11 november 2020 tot 23 december 2020 kunt u een inspraakreactie over dit kader indienen. Dit kan schriftelijk, elektronisch of mondeling. U geeft aan met welke punten u het wel of niet eens bent en waarom. Deze punten kan de gemeenteraad dan nog meenemen in het definitieve besluit.

  • Schriftelijk/elektronisch:

    • schrijf een brief aan de gemeente Leeuwarden, t.a.v. de gemeenteraad, Postbus 21000, 8900 JA Leeuwarden.

    • stuur een mail naar gemeente@leeuwarden.nl, t.a.v. de gemeenteraad.

      Vermeld in uw brief/mail:

      • het Ontwikkelkader Amelandskwartier

      • waarom u een reactie indient

      • de datum

      • uw naam en adres

      • in geval van een brief uw handtekening

  • mondeling: maak een afspraak via 14 058 (ma. t/m vr. 08.30 - 17.00 uur). Hiervoor geldt eveneens dat dit alleen mogelijk is indien sprake is van noodzaak.

Naar boven