Ontwerpbestemmingsplan en coördinatie met omgevingsvergunning

Logo Buren

Beusichem, Markt 20

Het betreft een gecoördineerde aanvraag, het ontwerpbestemmingplan en het besluit omgevingsvergunning Beusichem, Markt 20 liggen ter inzage.

Wat maakt dit bestemmingsplan mogelijk?

Het bestemmingsplan ‘Beusichem, Markt 20 ’ maakt de uitbreiding van de supermarkt en de herinrichting van de parkeerplaats mogelijk.

Wat maakt de omgevingsvergunning mogelijk?

De omgevingsvergunning maakt een uitbreiding van de supermarkt, parkeerplaatsen en het aanleggen van 2 in-/uitritten op het adres Markt 20 in Beusichem mogelijk.

De vergunning wordt gegeven voor:

• Bouwen (Art. 2.1 lid 1a Wabo);

• Uitweg (Art. 2.2 lid 1e Wabo).

De initiatiefnemer van het plan heeft verzocht de procedures te coördineren. Dit kunnen wij doen op basis van artikel 3.6.1 van de Wet ruimtelijke ordening en de Coördinatieverordening van de gemeente Buren. Hiermee bundelen we de voorbereiding, bekendmaking en vaststelling van vergunningen en procedures die met elkaar te maken hebben. Dit betekent dat wij de ontwerpbesluiten en later ook de genomen besluiten tegelijk ter inzage leggen. Tegen de vaststelling van de besluiten kunt u dan in één keer beroep instellen bij de Raad van State. De ontwerp omgevingsvergunningaanvraag leggen wij daarom tegelijk met het ontwerp bestemmingsplan Beusichem, Markt 20 ter inzage.

Hoe kunt u het bestemmingsplan bekijken?

Het bestemmingsplan Beusichem, Markt 20 ligt zes weken ter inzage. Deze periode start op 12 november 2020 en loopt tot en met 23 december 2020. U kunt in deze periode de stukken bekijken bij de publieksbalie in het gemeentehuis, De Wetering 1 in Maurik. Het plan is ook te bekijken via www.ruimtelijkeplannen.nl.

(Het plan IDN-nummer is NL.IMRO.0214.BURBP2018003-on01)

Hoe kunt u reageren op het plan?

Reageren op het plan kan tot en met 23 december 2020. Iedereen kan zijn mening geven over het ontwerpbestemmingsplan.

Uw zienswijze kunt u:

  • 1.

    Toesturen aan de gemeenteraad (Postbus 23, 4020 BA Maurik);

  • 2.

    Mondeling indienen. Hiervoor kunt u een afspraak maken met een medewerker van het Domein Ruimte (telefoon 14 0344);

    Voor vragen kunt u terecht bij Nicole Straatman van het Domein Ruimte. Zij is te bereiken via telefoonnummer 14 0344 (alleen die zes cijfers) of per mail nstraatman@buren.nl.

     

    Buren, 10 november 2020

Naar boven