Gemeente Alkmaar - m.e.r.-beoordelingsbesluit - Korte Molenweg 10, Oterleek

Logo Alkmaar

Besluit genomen door: college van burgemeester en wethouders van gemeente Alkmaar (gemandateerd aan de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord).

Grondslag: artikel 7.17, vierde lid, van de Wet milieubeheer Onderwerp: Kennisgeving m.e.r.-beoordelingsbesluit Plangebied: Korte Molenweg 10 in Oterleek

Doel plan: Op 17 juli 2020 hebben wij de M.E.R. Beoordelingsnotitie Korte Molenweg 10 te Oterleek ontvangen. Melkveehouderij ‘Vee en Veldlust’ is voornemens om de melkveehouderij aan de Korte Molenweg 10 in Oterleek te wijzigen. De wijziging betreft een toename van het aantal melk- en kalfkoeien en een toename van het aantal stuks vrouwelijk jongvee binnen de bestaande (deels aangepaste) stallen. Op het bedrijf worden na de wijziging 375 melk- en kalfkoeien en 200 stuks vrouwelijk jongvee gehouden.

In de m.e.r.-beoordelingsnotitie worden de effecten beschreven van de voorgenomen wijziging van de melkveehouderij aan de Korte Molenweg 10 in Oterleek.

Op 5 november 2020 is besloten dat er geen milieueffectrapport (mer) hoeft te worden uitgevoerd, omdat er geen bijzondere omstandigheden aan de orde zijn waardoor de voorgenomen activiteit belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu zou kunnen veroorzaken.

Het besluit en alle ter zake zijnde stukken liggen met ingang van 14 november 2020 tot en met

28 december 2020 ter inzage op het Stadskantoor van Alkmaar, Mallegatsplein 10 in Alkmaar (alleen op afspraak). In verband met de Corona-crisis kan degene die de betreffende stukken in wil zien, per e-mail een verzoek indienen bij de Omgevingsdienst Noord-Holland Noord, e-mailadres postbus@odnhn.nl onder vermelding van het zaaknummer OD.318670, waarna de stukken digitaal toegezonden zullen worden.

Het m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen.

Belanghebbenden kunnen hun bezwaren tegen dit besluit kenbaar maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedures zoals die open staan in het kader van de procedure ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht –omgevingsvergunning voor onderdeel milieu- ten behoeve waarvan het m.e.r. - beoordelingsbesluit is genomen.

 

Naar boven