Gemeente Amsterdam - Kennisgeving concept projectnota Buiteneiland

Logo Amsterdam

Het College van Burgemeester en Wethouders van de gemeente Amsterdam heeft op 3 november 2020 de concept projectnota Buiteneiland vrijgegeven voor inspraak.

Inhoud concept projectnota Buiteneiland

Buiteneiland is het laatste eiland van IJburg 2 en krijgt een oppervlakte van circa 45 hectare. Het wordt een eiland met een sterk natuurlijk karakter. Buiteneiland biedt ruimte aan natuur en (maatschappelijke) voorzieningen zoals sport, kunst & cultuur. Eventueel worden er 500 woningen op het eiland gebouwd, maar dit ligt nog niet vast. Het eiland wordt circulair aangelegd met hergebruikte grond uit andere delen van de stad. Door die manier van land maken kost de aanleg meer tijd; ongeveer 20 jaar. Gedurende die looptijd worden delen gefaseerd opgeleverd voor gebruik.

De plannen worden toegelicht in drie video’s. De eerste video geeft uitleg over de ambities zoals opgenomen in de projectnota. In de tweede video wordt met behulp van een animatie iets verteld over de ontwikkelstrategie. De laatste video gaat over de relatie tussen de natuur van het IJmeer en Buiteneiland.

Stukken ter inzage

De concept projectnota Buiteneiland ligt vanaf 10 november 2020 voor een termijn van zes weken tot en met 21 december voor een ieder ter inzage bij:

  • Stadsloket stadhuis, Amstel 1, te Amsterdam.

  • Stadsloket Oost, Oranje Vrijstaatplein 2, te Amsterdam

  • Stadsloket Noord, Buikslotermeerplein 2000, te Amsterdam

De stukken zijn ook digitaal in te zien. Kijk hiervoor op:

www.amsterdam.nl/buiteneiland

Online bijeenkomsten

Op dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 november 2020 organiseert de gemeente digitale bijeenkomsten omdat een fysieke inloopavond in verband met corona niet mogelijk is. Tijdens deze bijeenkomst wordt de projectnota mondeling toegelicht door medewerkers van de gemeente en is er ruimte tot het stellen van vragen.

Datum: dinsdag 24, woensdag 25 en donderdag 26 november 2020

Tijd: dinsdag en donderdag om 17.00 en 19.00 uur, woensdag is er één bijeenkomst om 19.00 uur

Locatie: online via MS Teams

Aanmelden voor de online bijeenkomst

https://www.amsterdam.nl/formulieren/bouw/aanmelden-online-informatiebijeenkomst/?reload=true

Schriftelijk inspraakreactie

U kunt gedurende de termijn van terinzagelegging schriftelijk reageren:

  • door het sturen van een schriftelijke reactie naar:

    Gemeente Amsterdam

    Gebiedsontwikkeling Oost

    T.a.v. mevrouw M. van Loo

    onder vermelding van ‘inspraakreactie Buiteneiland’

    Postbus 1104

    1000 BC Amsterdam, of

  • door een e-mail:te sturen naar: buiteneiland@amsterdam.nl; vermeld daarbij als onderwerp ‘inspraakreactie Buiteneiland’.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

Na de inspraakperiode worden de ingekomen reacties verwerkt in een Nota van Beantwoording en waar mogelijk verwerkt in het plan. Daarna wordt het de projectnota Buiteneiland voorgelegd aan het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam voor beoordeling en definitieve vaststelling in het voorjaar van 2021.

Meer informatie

Voor informatie over de inspraakmogelijkheid en het downloaden van de projectnota Buiteneiland kijkt u op www.amsterdam.nl/buiteneiland

Naar boven