Ontwerpbestemmingsplan “Jacobahof 's-Heer Hendrikskinderen” en ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Goes

Burgemeester en wethouders van Goes maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat het ontwerpbestemmingsplan “Jacobahof 's-Heer Hendrikskinderen” met ingang van 12 november 2020 gedurende zes weken ter inzage ligt. Het ontwerpbestemmingsplan is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.BPHH10-ON99 en tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen. Digitaal inzien kan, indien nodig, ook in het Stadskantoor, M.A. de Ruijterlaan 2 te Goes.

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op de herontwikkeling van het perceel Jacoba van Beierenstraat 16A te 's-Heer Hendrikskinderen. Naast de bestaande woning, die behouden blijft, maakt het ontwerp het realiseren van vier extra vrijstaande woningen mogelijk. Om de woningen te kunnen ontsluiten wordt in het gebied een openbare weg aangelegd. De huidige ontsluiting aan de Jacoba van Beierenstraat zal richting het oosten worden doorgetrokken tot de oostelijke kavels. Vervolgens zal de weg afbuigen richting het zuiden. Ter plaatse van het meest zuidelijke perceel zal de weg overgaan in een fietspad, dat aansluit op de Floris de Voogdstraat, waarmee doorgaand autoverkeer niet mogelijk is.

Verder zijn burgemeester en wethouders van plan om voor de woningen hogere grenswaarden voor de geluidsbelasting als bedoeld in de Wet geluidhinder vast te stellen, nu uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de voorkeursgrenswaarde van 48 dB als gevolg van wegverkeer op de N664 (Nieuwe Rijksweg) en de N256 (Deltaweg) op de woningen wordt overschreden. Dit ontwerpbesluit ligt met ingang van 12 november 2020 eveneens gedurende zes weken ter inzage en is digitaal in te zien via www.goes.nl/bestemmingsplannen.

Gedurende de genoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de raad van de gemeente Goes, postbus 2118, 4460 MC Goes, en kunnen belanghebbenden schriftelijk of mondeling een zienswijze over het ontwerpbesluit hogere waarden naar voren brengen bij burgemeester en wethouders (zelfde postadres). Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen genoemde periode is het noodzakelijk tijdig een afspraak te maken met Peter Daniëlse via (0113) 249 809 of p.danielse@goes.nl.

Naar boven