Vestiging gemeentelijk voorkeursrecht – Logistiek Park Moerdijk

Logo Moerdijk

 

Aanwijzing

Burgemeester en wethouders van Moerdijk maken op grond van artikel 7, lid 1 van de Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg) bekend dat de gemeenteraad van Moerdijk op 5 november 2020 heeft besloten om op grond van artikel 3 Wvg percelen aan te wijzen waarop de artikelen 10 tot en met 15, 24 en 26 Wvg van toepassing zijn.

 

Het betreft diverse percelen van diverse eigenaren verspreid in het plangebied van het Logistiek Park Moerdijk te Moerdijk. Deze percelen vallen binnen het in werking getreden Inpassingsplan Logistiek Park Moerdijk en zijn daarin bestemd voor “Bedrijventerrein”, “Verkeer”, “Gemengd-2” en “Groen”.

De percelen zijn nader aangegeven op de bij het besluit behorende kadastrale tekening met nummer c0.4 en de daarbij behorende lijst van eigenaren en beperkt gerechtigden, één en ander naar de stand van de openbare registers van het Kadaster per 19 oktober 2020.

Het besluit van de gemeenteraad treedt één dag na publicatie in de Staatscourant in werking en geldt voor de termijn van 10 jaar na de datum van inwerkingtreding van het Inpassingsplan Logistiek Park Moerdijk (26 juni 2020) of tot het moment waarop het college besluit het voorkeursrecht in te trekken omdat het niet langer van toepassing is. De eigenaren en beperkt gerechtigden met betrekking tot deze percelen ontvangen één dezer dagen een persoonlijke kennisgeving.

 

Gevolgen

Nadat het raadsbesluit in werking is getreden, moeten eigenaren en beperkt gerechtigden van de in het besluit begrepen percelen, wanneer zij hun perceel dan wel de daarop gevestigde beperkte rechten wensen te vervreemden, deze eerst aan de gemeente Moerdijk te koop aanbieden.

 

Ter inzage

Het besluit van de gemeenteraad ligt samen met het raadsvoorstel, de kadastrale kaarten en lijsten met de gegevens van de eigenaren van de aangewezen percelen, voor een ieder (tijdens de openingstijden) ter inzage bij de receptie van het gemeentehuis in Zevenbergen.

 

Voor meer informatie over de vestiging van dit voorkeursrecht kunt u contact opnemen met de heer Sens-Husson van het team Ruimtelijke en economische ontwikkeling op telefoonnummer 14 1068 of via info@moerdijk.nl.

 

Bezwaar en voorlopige voorziening

Tegen het besluit van de gemeenteraad staat ingevolge de Algemene wet bestuursrecht (Awb) bezwaar en beroep open. Ingevolge de Awb kunnen belanghebbenden tegen dit besluit een schriftelijk en gemotiveerd bezwaarschrift indienen bij de raad van de gemeente Moerdijk, Postbus 4, 4760 AA in Zevenbergen. De termijn voor het indienen van een bezwaarschrift is 6 weken en gaat in op de dag nadat dit besluit is bekend gemaakt in de Staatscourant d.d.10 november 2020.

Als u over een DigiD beschikt, kunt u ook digitaal een bezwaarschrift indienen.

 

Het bezwaarschrift moet zijn ondertekend en moet ten minste bevatten: de naam en het adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het besluit waartegen het gericht is en de gronden van het bezwaar.

 

Degene die een bezwaarschrift heeft ingediend, kan ook de voorzieningenrechter van de Rechtbank te Breda verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen. Hiervoor moet er sprake zijn van onverwijlde spoed. Voor het verzoek om een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Een verzoek om voorlopige voorziening kan ingediend worden bij Rechtbank Zeeland-West-Brabant, Team Bestuursrecht, Postbus 90006, 4800 PA Breda.

Voor meer informatie over het indienen van bezwaar of een voorlopige voorziening kunt u terecht op de website van de gemeente Moerdijk: www.moerdijk.nl of van de Rechtbank Zeeland-West-Brabant: www.rechtspraak.nl/organisatie/rechtbanken/zeeland-west-brabant

 

 

 

Naar boven