Gemeente Lansingerland - vastgesteld bestemmingsplan - verzamelplan Lansingerland 2019, besluit hogere waarden inzake het bestemmingsplan en omgevingsvergunning - Meerweg 45, Berkel en Rodenrijs

Logo Lansingerland

Burgemeester en wethouders van Lansingerland maken bekend dat met ingang van donderdag 12 november tot en met donderdag 24 december 2020 voor iedereen ter inzage liggen:

  • -

    het op 29 oktober 2020 door de gemeenteraad ongewijzigd vastgestelde bestemmingsplan “Verzamelplan Lansingerland 2019” met identificatienummer NL.IMRO.1621.BP0203-VAST;

  • -

    het op 1 september 2020 door het college verleende besluit hogere waarden inzake dit bestemmingsplan;

  • -

    de op 30 oktober 2020 met toepassing van de coördinatieregeling voorbereide en verleende omgevingsvergunning voor de bouw van de woning op Meerweg 45 te Berkel en Rodenrijs met kenmerk 68199.

Beschrijving bestemmingsplan

Het bestemmingsplan betreft 7 verschillende locaties binnen de gemeente Lansingerland en maakt de bouw van 3 nieuwe en de verplaatsing van 3 woningen op hetzelfde perceel mogelijk.

De nieuwe woningen komen aan:

  • de Dr. Vlamingstraat, één achter de Noordeindseweg 84a en één achter nr. 86 in Berkel en Rodenrijs

  • de Waddenweg tussen 74 en 78 in Berkel en Rodenrijs.

De te verplaatsen woningen betreffen:

  • Noordersingel 2 in Berkel en Rodenrijs

  • Meerweg 45 in Berkel en Rodenrijs

  • Oosteindsepad 5 in Bergschenhoek.

Verder is ook nog de verschuiving van het bouwvlak van Meerweg 47b in Berkel en Rodenrijs meegenomen. Door deze verschuiving is de ligging van het bouwvlak weer in overeenstemming met de reeds gebouwde woning.

Voor de te verplaatsen woningen aan de Noordersingel 2 en Oosteindsepad 5 is een besluit hogere waarden verleend vanwege een hogere geluidsbelasting dan de voorkeurswaarde van de wegen ter plaatse van die woningen. Het besluit is als bijlage 12 bij de toelichting gevoegd.

Voor de bouw aan de woning Meerweg 45 is met toepassing van de coördinatieregeling een omgevingsvergunning verleend. Deze is met (de meest relevante) bijlagen ook te zien op ruimtelijkeplannen.nl en in de gemeentelijke viewer.

Met de gelijktijdige ter inzage legging van het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning is toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van artikel 3.30 e.v. van de Wet ruimtelijke ordening. Deze regeling maakt het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen. De besluiten hebben gezamenlijk de uniforme openbare voorbereidingsprocedure op grond van de Algemene wet bestuursrecht doorlopen. Burgemeester en wethouders verzorgen deze coördinatie. De gemeenteraad is het bevoegde gezag voor het bestemmingsplan, het college voor de omgevingsvergunning. Nadat zij de besluiten genomen hebben, worden deze als één besluit gepubliceerd waartegen beroep open staat.

Inzage

U kunt het bestemmingsplan inzien van donderdag 12 november tot en met donderdag 24 december 2020 via:

De omgevingsvergunning kunt u ook inzien van donderdag 12 november tot en met donderdag 24 december 2020 via:

Beroep

Vanaf vrijdag 13 november t/m donderdag 24 december 2020 kunnen belanghebbenden gelijktijdig een (schriftelijk) beroepschrift tegen één of meerdere besluiten indienen bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag). Beroep kan worden ingesteld door belanghebbenden die:

  • tijdig een zienswijze over het ontwerp naar voren hebben gebracht;

  • kunnen aantonen daartoe redelijkerwijs niet in staat te zijn geweest;

  • die bezwaren hebben tegen de wijzigingen die bij de vaststelling van de besluiten zijn aangebracht.

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan, bij een spoedeisend belang, een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Griffierecht

Voor het instellen van beroep en het indienen van een verzoek om voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd.

Op de website van de Raad van State kunt u meer informatie vinden over het instellen van beroep (www.raadvanstate.nl).

In werking treding

Het besluit tot vaststelling van bestemmingsplan treedt in werking op vrijdag 25 december 2020, tenzij binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend bij voornoemde Afdeling. In dat geval treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven