Ontwerpverkeersbesluit: Stopverbod Steven Kraaijstraat, Putten

Logo Putten

Burgemeester en wethouders van de gemeente Putten zijn op grond van artikel 18 lid 1 sub d van de Wegenverkeerswet 1994 bevoegd dit verkeersbesluit te nemen.

OVERWEGINGEN TEN AANZIEN VAN HET BESLUIT

Vereiste van besluit

Op grond van artikel 15, eerste lid, van de Wegenverkeerswet 1994 moet een verkeersbesluit worden genomen voor de plaatsing of verwijdering van de in artikel 12 van het Besluit administratieve bepalingen inzake het wegverkeer genoemde verkeerstekens, alsmede voor onderborden voor zover daardoor een gebod of verbod ontstaat of wordt gewijzigd.

Motivering

Uit het oogpunt van

  • het verzekeren van de veiligheid op de weg,

  • het beschermen van de weggebruikers en passagiers,

  • het in stand houden van de weg en het waarborgen van de bruikbaarheid daarvan,

  • het voorkomen of beperken van door het verkeer veroorzaakte overlast, hinder

is het gewenst om in het verlengde van de uitrit van Steven Kraaijstraat 21 een stopverbod in te stellen.

Met regelmaat wordt in het verlengde van de uitrit van Steven Kraaijstraat 21 geparkeerd. De uitrit van de woning is hierdoor moeilijk bereikbaar. Tevens zorgen de geparkeerde auto’s voor de nodige hinder in de bocht naar de verder gelegen woningen (nr. 24 t/m 30). Gezien het feit dat de Steven Kraaijstraat een doodlopende weg, moeten de gehele straat goed bereikbaar zijn voor hulpdiensten.

Volgens artikel 24 lid 1 b van het RVV 1990 is het tevens ook verboden om voor een inrit of een uitrit te parkeren.

Er heeft conform artikel 24 BABW overleg plaats gevonden met de gemandateerde verkeers-adviseur van de Nationale Politie, in de Eenheid Oost-Nederland, district Noord en Oost Gelderland. 

Verkeerstekens

In artikel 12 van het BABW is limitatief opgenomen voor welke verkeerstekens een verkeersbesluit vereist is. In Bijlage 1 van het Reglement en Verkeerstekens 1990 (RVV 1990) staan de verkeersborden genoemd. In dit besluit gaat het om het volgende verkeersteken(s):

  • Gele doorgetrokken streep (Artikel 23 lid 1 g, RVV 1990)

ONTWERPBESLUIT

Op grond van voorgaande overwegingen willen wij besluiten om de volgende verkeerssituaties aan te passen en daarbij conform aan bijgevoegde tekeningen de verkeersborden, markeringen en verkeerstekens als hiervoor genoemd te (ver)plaatsen, aanbrengen en verwijderen:

  • Het instellen van een stopverbod door middel van het aanbrengen van een gele doorgetrokken streep in het verlengde van de uitrit van Steven Kraaijstraat 21.

Putten, 17 december 2019

Burgemeester en wethouders van Putten,

de secretaris, de burgemeester.

Inspraak

Binnen de periode dat het ontwerpbesluit ter inzage ligt, kan eenieder een schriftelijke inspraakreactie indienen bij het college van burgemeester en wethouders van Putten, Postbus 400, 3880 AK te Putten, of per e-mail naar info@putten.nl. Het is ook mogelijk om binnen deze periode de inspraakreactie mondeling kenbaar te maken. Daartoe kan een afspraak worden gemaakt met de behandelend ambtenaar via telefoonnummer 0341 359 766.

Let op: als u geen inspraakreactie geeft, kunt u later geen beroep indienen.

 

Naar boven