Besluit hogere waarde wegverkeerslawaai t.b.v. bouw hospice Ter Aardseweg 3

Logo Assen

Het College van Burgemeester en Wethouders heeft besloten een hogere waarde vast te stellen in het kader van de Wet geluidhinder ten behoeve van de bouw van een hospice aan de Ter Aardseweg 3 te Assen.

 

Afweging

Burgemeester en wethouders van Assen hebben een omgevingsvergunning verleend op grond van artikel 2.12, lid 1, sub a, onder 3º van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) voor de bouw van een hospice aan de Ter Aardseweg 3 te Assen. Voor de uitvoering van deze vergunning is een besluit hogere waarde nodig, omdat uit het akoestische onderzoek is gebleken dat de op de naar weg gekeerde gevels als gevolg van verkeer op de ter Aardseweg en de Veenwalweg iets meer bedraagt dan de voorkeurswaarde van 48 dB, namelijk 49-50dB. Bron- en overdrachtsmaatregelen t.b.v. de reductie van wegverkeerslawaai zijn niet doelmatig of stuiten op stedenbouwkundige, verkeerskundige en financiele bezwaren. Daarom wordt voor het hospice een hogere waarde vastgesteld.

 

Ontwerpbesluit

Het ontwerpbesluit hogere waarde en de daarop betrekking hebbende stukken hebben met ingang van woensdag 23 september 2020 gedurende 6 weken ter inzage gelegen. Tegen het ontwerpbesluit zijn geen zienswijzen ingediend. Het besluit hogere waarde wordt daarom ongewijzigd vastgesteld.

 

Waar kunt u het plan inzien

Met ingang van 11 november 2020 ligt het besluit hogere gedurende 6 weken in papiervorm ter inzage bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen van het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Gezien het coronavirus en de maatregelen die momenteel van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken heeft het onze voorkeur om telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u de stukken via de mail doen toekomen. Voor vragen ten aanzien van het besluit kunt u terecht bij de heer J. de Boer, via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl.

 

Mocht het niet mogelijk zijn de stukken via de mail te ontvangen dan kunt u alleen op afspraak langskomen om de stukken in te zien. Dit kunt u doen via het algemene nummer 14 0592 of via info@assen.nl. Voor de actuele openingstijden verwijzen wij u naar www.assen.nl.

De publicatie van de tervisielegging wordt tevens geplaatst in de Staatscourant en de Berichten van de Brink van 10 november 2020.

 

Beroepschrift/verzoek om voorlopige voorziening

Tijdens bovengenoemde ter inzage termijn bestaat de mogelijkheid een schriftelijk beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Deze mogelijkheid staat open voor belanghebbenden die:

 

  • -

    tijdig hun zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht;

  • -

    redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen of niet tijdig zienswijzen bij het college van burgemeester en wethouders naar voren hebben gebracht.

 

Het besluit hogere waarde treedt in werking de dag na publicatie. Het instellen van beroep schort de werking van het besluit niet op. Indien u het besluit wilt laten schorsen, dient u een verzoek om voorlopige voorziening in te dienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

ASSEN, 10 november 2020

Naar boven