Voorontwerpbestemmingsplan ‘Eindhovenseweg 73’ (NL.IMRO.0858.BPeindhovenseweg73-VO01)

Logo Valkenswaard

Burgemeester en wethouders van Valkenswaard maken bekend, dat een voorontwerpbestemmingsplan is opgesteld voor de Eindhovenseweg 73. Met ingang van 12 november 2020 ligt het voorontwerpbestemmingsplan ‘Eindhovenseweg 73’ (NL.IMRO.0858.BPeindhovenseweg73-VO01) gedurende vier weken ter inzage ligt.

Plangebied

De Antonius van Paduakerk aan de Eindhovenseweg 73 is aan de dienst onttrokken door het samenvoegen van verschillende parochies. De kerk staat sindsdien leeg. De voormalige kerk wordt getransformeerd ten behoeve van woningbouw. Het plan gaat uit van maximaal 18 appartementen. De parkeerruimte bevindt aan de achterzijden van het gebouw en is toegankelijk via de Carolusdreef.

Terinzagelegging

Het voorontwerpbestemmingsplan ‘Eindhovenseweg 73’, ligt vanaf donderdag 12 november 2020 gedurende vier weken (tot en met 9 december 2020) ter inzage. Het plan is digitaal te raadplegen op de websites www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen en www.ruimtelijkeplannen.nl. Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de schermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard, de Hofnar 15, via de computers bij ontmoetingscentrum De Belleman, Bruninckxdal 2 in Dommelen en de Bibliotheek, de Hofnar 12 in Valkenswaard en op de digitale informatiezuil in het Dorpshuis, Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft.

Inspraakreactie

Tijdens de ter inzagelegging van vier weken (12 november t/m 9 december 2020) is het voor iedereen mogelijk schriftelijk een inspraakreactie naar voren te brengen. Schriftelijke inspraakreacties dienen te worden gericht aan burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard, postbus 10100, 5550 GA Valkenswaard. U kunt uw inspraakreactie ook digitaal indienen. Ga hiervoor naar www.valkenswaard.nl/zienswijze. Voor het digitaal indienen van een inspraakreactie moet u wel beschikken over een elektronische handtekening (DigiD).

Ook is het mogelijk om na het maken van een afspraak een mondelinge inspraakreactie in te dienen. Daarvoor kunt u telefonisch contact opnemen met het team Ruimtelijk Beleid, cluster Ruimtelijke ordening, bereikbaar via telefoonnummer 040 - 20 83 444.

Valkenswaard, 11 november 2020

het gemeentebestuur van Valkenswaard,

de secretaris,

drs. W.J.S.A. Weeterings MBA

de burgemeester,

drs. A.B.A.M. Ederveen

Naar boven