Bestemmingsplan ‘Molenstraat 197-199’ (NL.IMRO.0858.BPmolenstraat197-VA01) gewijzigd vastgesteld

Logo Valkenswaard

Bekendmaking artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 3:12 van de Algemene Wet Bestuursrecht:

Burgemeester en wethouders van de gemeente Valkenswaard maken bekend dat met ingang van 12 november 2020 gedurende zes weken het op 24 september 2020 door de gemeenteraad gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Molenstraat 197-199’ (NL.IMRO.0858.BPmolenstraat197-VA01) ter inzage ligt.

Bestemmingsplan

Dit plan betreft de legalisering van 741m2 aan bijgebouwen op de locatie Molenstraat 197-199 te Valkenswaard.

Wijziging

De volgende wijziging is doorgevoerd:

  • 1.

    Het maximale oppervlakte aan bijbehorende bouwwerken is gewijzigd van 630 m² naar 741 m².

Terinzagelegging

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan ‘Molenstraat 197-199’ is vanaf 12 november 2020 te raadplegen op www.valkenswaard.nl/ruimtelijkeplannen en op www.ruimtelijkeplannen.nl.

Het bestemmingsplan is ook te raadplegen op de digitale schermen in de hal van het gemeentehuis van Valkenswaard, de Hofnar 15, via de computers in ontmoetingscentrum De Belleman, Bruninckxdal 2 in Dommelen en de Bibliotheek, de Hofnar 12 in Valkenswaard en op de digitale informatiezuil in het Dorpshuis, Dorpsstraat 55 in Borkel en Schaft. Het plan is analoog in te zien in de hal van het gemeentehuis.

Beroep

Met ingang van 12 november 2020 kan gedurende zes weken (tot en met 23 december 2020) tegen het besluit omtrent vaststelling van het bestemmingsplan beroep worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA Den Haag. Het beroepschrift moet voorzien zijn van naam en adres van de indiener, datum, een omschrijving van het besluit waartegen het beroep is ingesteld en de gronden (motivering) van het beroep. De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor degenen die een zienswijze hebben ingediend tegen het oorspronkelijke ontwerpbestemmingsplan en degene die bezwaar hebben tegen de huidige aanpassingen en doorgevoerde wijzigingen.

De mogelijkheid om beroep in te stellen bestaat voor:

  • 1.

    degenen die tijdig hun zienswijze bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht tegen het ontwerpbestemmingsplan ’Buitengebied 2’;

  • 2.

    iedereen die bezwaar heeft tegen de aangebrachte wijziging;

  • 3.

    belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten, dat zij niet tijdig zienswijzen over het ontwerp bij de gemeenteraad naar voren hebben gebracht.

Gelijktijdig met het instellen van beroep kan een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Het besluit van de gemeenteraad treedt in werking op de dag na afloop van de beroepstermijn. Indien binnen deze termijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Valkenswaard, 11 november 2020

het gemeentebestuur van Valkenswaard,

de secretaris

drs. W.J.S.A. Weeterings MBA

de burgemeester,

drs. A.B.A.M. Ederveen

Naar boven