Bekendmaking besluit ontwerp “Bodembeheernota Vliegbasis Twenthe”

Logo Enschede

Burgemeester en wethouders van gemeente Enschede maken bekend dat zij op grond van het Besluit bodemkwaliteit in hun vergadering van 3 november 2020 hebben besloten:

1. De werkingsduur van de huidige Bodembeheernota 2011-2020 vliegbasis Twenthe te verlengen tot een half jaar nadat de PFAS-normen voor het Rijk en de regionale PFAS-normen zijn vastgesteld, tot uiterlijk 30 december 2022;

2. Indien na het verstrijken van de zienswijzeperiode geen zienswijzen zijn binnengekomen dan zal het college de stukken als definitief ter vaststelling aanbieden aan de raad.

 

De stukken liggen vanaf 12 november tot 23 december 2020 voor een ieder ter inzage.

De ontwerp bodembeheernota omvat gebied specifiek bodembeleid voor hergebruik van grond en baggerspecie waarbij rekening wordt gehouden met de lokale situatie. In het beleid kunnen ook meer mogelijkheden worden gecreëerd voor lokaal en regionaal grondverzet.

Inzien ontwerpstukken:

Wilt u het ontwerpbesluit inzien? Dan verzoeken wij u een mail met de naam van het besluit te sturen naar bodeminfo@enschede.nl. U ontvangt dan van ons een pdf-versie van de gevraagde stukken.

Nadere toelichting of inzien stukken op stadskantoor is niet mogelijk:

Vanwege de verscherpte maatregelen tegen het coronavirus is het voorlopig niet mogelijk om een afspraak te maken voor het inzien van en/of het geven van een nadere toelichting.

Heeft u vragen of wilt u een nadere toelichting?

Wilt u vragen stellen over het ontwerpbesluit? Dan kunt u een email sturen aan bodeminfo@enschede.nl. Wij verzoeken u in de mail aan te geven dat u een afspraak wilt maken en de naam van het besluit, uw naam en telefoonnummer te vermelden. Het stellen van vragen via de email wordt niet gezien als het indienen van een zienswijze.

Reageren

Gedurende de hiervoor genoemde termijn kan een ieder naar keuze schriftelijk, digitaal of mondeling een zienswijze omtrent dit ontwerpbesluit naar voren brengen bij de gemeenteraad.

  • Digitale zienswijzen: kunnen worden ingediend via www.enschede.nl. Om digitaal een zienswijze te kunnen indienen dient u te beschikken over DigiD of E-herkenning.

  • Schriftelijke zienswijzen: kunnen worden gericht aan de gemeenteraad, Postbus 20, 7500 AA Enschede. In de brief moeten de volgende zaken vermeld worden: ‘zienswijze ontwerp-bodembeheernota Vliegbasis Twenthe, uw naam en adres en uw handtekening.

  • Mondelinge zienswijze: Vanwege de verscherpte maatregelen tegen het coronavirus is het voorlopig niet mogelijk om een afspraak te maken voor het indienen van een mondelinge zienswijze.

 

Naar boven