Ontwerpbesluit omgevingsvergunning uitgebreide procedure en ontwerpbesluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder Rondweg 16 in Neede

Logo Berkelland

Burgemeester en wethouders van Berkelland zijn van plan om voor het volgende project vergunning te verlenen:

Neede, Rondweg 16, voor het vergroten van de woning met behoud van 2 verblijfsobjecten met een woonfunctie.

Burgemeester en wethouders van Berkelland hebben ook het voornemen om in verband met dit project hogere grenswaarden vast te stellen zoals bedoeld in artikel 83 van de Wet geluidhinder (Wgh). De twee verblijfsobjecten in de te vergroten woning hebben namelijk een geluidsbelasting die iets hoger is dan de voorkeurswaarde uit de Wgh. Bij geringe overschrijding kan de gemeente hiervoor hogere grenswaarden vaststellen. Ook hiervoor is een ontwerpbesluit opgesteld.

Inzage

De ontwerpbesluiten en de stukken liggen ter inzage van 12 november tot en met 23 december 2020 in de Publiekswinkel, Marktstraat 1 in Borculo. Als u de stukken wilt inzien moet u hiervoor een afspraak maken. U kunt hiervoor telefonisch contact opnemen met 0545-250 250. U kunt het plan ook inzien op www.gemeenteberkelland.nl onder ‘Bestemmingsplannen’.

Zienswijzen

Binnen de genoemde termijn kan iedereen zijn mening geven over de ontwerpbesluiten. Dit heet het indienen van zienswijzen. U kunt schriftelijk zienswijzen indienen door een brief te sturen naar burgemeester en wethouders van Berkelland, Postbus 200, 7270 HA in Borculo. Voor het indienen van mondelinge zienswijzen kunt u contact opnemen met de afdeling Publiekswinkel, telefoon 0545-250 250. De aanvrager wordt zo nodig in de gelegenheid gesteld te reageren op de ingediende inspraakreacties.

Tegen de vergunning of de vaststelling van de hogere grenswaarden kunt u later alleen beroep instellen als u belanghebbende bent èn tijdig een zienswijzen heeft ingediend. Bij de bekendmaking van de vergunning en het besluit tot vaststelling van een hogere grenswaarden wordt u hierover verder geïnformeerd.

Naar boven