Bekendmaking ontwerpwijzigingsplan ‘Mijlstraat 68’ te Boxtel

Logo Boxtel

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend, dat met ingang van 12 november 2020 gedurende zes weken het volgende ter inzage ligt:

- het ontwerpwijzigingsplan ‘Mijlstraat 68’;

- een zakelijke omschrijving van de anterieure overeenkomst.

 

Ontwerpwijzigingsplan

Initiatiefnemer is voornemens een vrijstaande woning tussen Mijlstraat 66 en 70 te realiseren. De woning wordt qua stedenbouwkundige uitgangspunten aangesloten bij de woningen in de omgeving, namelijk één bouwlaag met kap en in lijn met de zuidelijk gelegen woningen. Aan de noordzijde van de woning wordt een inrit gerealiseerd die de locatie op de Mijlstraat ontsluit.

Ter plaatse geldt het bestemmingsplan ‘Lennisheuvel’, vastgesteld op 26 februari 2013. In dit bestemmingsplan is een wijzigingsbevoegdheid opgenomen voor de bouw van een woning tussen Mijlstraat 66 en 70. De wijzigingsbevoegdheid bevat voorwaarden waaronder het college van burgemeester en wethouders medewerking kan verlenen aan het wijzigen van de aanduiding ‘wro-zone-wijzigingsgebied nieuwbouw toegestaan’ in de bestemming ‘Wonen’ met een bouwvlak voor de realisatie van één vrijstaande woning. Met het wijzigingsplan is gemotiveerd dat aan de wijzigingsvoorwaarden, zoals opgenomen in artikel 21.2 van het bestemmingsplan ‘Lennisheuvel’, wordt voldaan.

 

Anterieure overeenkomst (zakelijke omschrijving)

Artikel 6.12 van de Wet ruimtelijke ordening geeft aan dat het verhaal van kosten over de in het plan of in de vergunning begrepen gronden verzekerd dient te zijn. Tussen de gemeente en initiatiefnemer is een zogeheten anterieure overeenkomst ex artikel 6.24, lid 1, Wro gesloten voor het perceel tussen Mijlstraat nummer 66 en 70, kadastraal bekend gemeente Boxtel, sectie L, nummer 727. In de overeenkomst zijn onder andere afspraken gemaakt over kostenverhaal in verband met de plannen van initiatiefnemer tot ontwikkeling van het perceel.

 

Terinzagelegging

Het ontwerpwijzigingsplan ‘Mijlstraat 68’ is vanaf donderdag 12 november tot en met woensdag 23 december 2020 gedurende de wettelijke termijn van zes weken digitaal te raadplegen via www.ruimtelijkeplannen.nl onder nummer NL.IMRO.0757.WZ08Mijlstr68-OTW1 .

 

De stukken liggen ook in kopie ter inzage bij de receptie in het gemeentehuis, ingang Markt. Het gemeentehuis is geopend op maandag t/m woensdag van 8:30 tot 17:00 uur, donderdag van 8:30 tot 19:30 uur en op vrijdag van 8:30 tot 12:30 uur. Raadpleeg www.boxtel.nl voor de actuele openingstijden.

 

Zienswijzen

Tot en met woensdag 23 december 2020 kan iedereen zienswijzen indienen tegen het ontwerpwijzigingsplan bij het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel, Postbus 10.000, 5280 DA Boxtel.

 

Voor het eventueel indienen van een mondelinge zienswijze kunt u contact opnemen met de behandelend ambtenaar van de gemeente Boxtel. U wordt verzocht om uiterlijk 14 dagen vóór afloop van de inzagetermijn hiervoor een afspraak te maken.

 

Informatie

Indien u nog vragen heeft, kunt u contact opnemen met mevrouw Vugts-Xia van team Ruimtelijke Ontwikkeling. Telefonisch te bereiken via het algemene telefoonnummer 0411- 65 59 11 en per e-mail op s.xia@mijngemeentedichtbij.nl .

 

Boxtel, 11 november 2020

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

de loco-secretaris,

M. Snellen

de burgemeester,

R.S. van Meygaarden

 

Naar boven