Gewijzigd vastgesteld bestemmingsplan ‘Vliethaven’, besluit vaststelling hogere grenswaarden Wet geluidhinder en reactieve aanwijzing provincie Zuid-Holland

Logo Leidschendam-Voorburg

Het college van burgemeester en wethouders van Leidschendam-Voorburg maakt bekend dat, op grond van de artikelen 3.1 en 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de gemeenteraad van Leidschendam-Voorburg in de openbare vergadering van 22 september 2020 het bestemmingsplan ‘Vliethaven’ gewijzigd heeft vastgesteld. Tevens heeft het college in zijn vergadering van 14 juli 2020 op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder alsmede afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht het ‘besluit hogere grenswaarden Wet geluidhinder bestemmingsplan Vliethaven’ vastgesteld.

De provincie Zuid-Holland heeft op 27 oktober 2020 een reactieve aanwijzing gegeven op grond van artikel 3.8 lid 6 Wro.

Plangebied

Het plangebied van het bestemmingsplan ligt op het voormalige bedrijventerrein aan de Parnashofweg, Veursestraatweg (Connexxion locatie) tussen Parnashofweg en de Vliet. Het betreft de percelen: gemeente Veur, sectie A, nummers: 1274, 1329, 1540 en 1541.

Inhoud bestemmingsplan

Het bestemmingsplan voorziet in een juridisch-planologische regeling voor het plangebied. Aanleiding voor de herziening van het bestemmingsplan is dat het huidige bestemmingsplan geen ruimte biedt voor de transformatie van het bestaande bedrijventerrein tot het woongebied Vliethaven. Vandaar dat een nieuw planologisch regime wordt geschapen door middel van het nieuwe bestemmingsplan ‘Vliethaven’. Uit akoestisch onderzoek is gebleken dat de geluidsbelasting vanwege het verkeer op de Veursestraatweg op de gevel van de meest noordwestelijk gelegen woning, de voorkeurswaarde voor de geluidsbelasting overschrijdt. Voor de nieuw te bouwen woningen moet daarom voor de vaststelling van het bestemmingsplan een hogere waarde worden vastgesteld voor de maximaal toelaatbare geluidsbelasting. Het besluit tot vaststelling van de benodigde hogere waarde is door het college genomen en bij het bestemmingsplan gevoegd.

Inhoud reactieve aanwijzing

Het college van Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland acht de provinciale belangen in het bestemmingsplan op een aantal onderdelen onvoldoende geborgd en heeft op 27 oktober 2020 besloten tot het geven van een reactieve aanwijzing die er toe strekt dat de regels 3 t/m 7 geen onderdeel meer uitmaken van het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan Vliethaven. Daarnaast geeft GS een aanwijzing ten aanzien van de gehele verbeelding.

Inzien bestemmingsplan en hogere waardenbesluit

Het hogere waardenbesluit van het college, het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het raadsbesluit en de bijbehorende stukken zijn als volgt raadpleegbaar:

• Op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer van het bestemmingsplan is: NL.IMRO.1916.Vliethaven-VG01;

• Op de gemeentelijke website www.lv.nl/overzicht-bestemmingsplannen;

• Een papieren versie ligt in het Servicecentrum (Koningin Wilhelminalaan 2, Leidschendam).

Inzien reactieve aanwijzing

Het besluit tot reactieve aanwijzing is raadpleegbaar op www.ruimtelijkeplannen.nl. Het IDN-nummer is: NL.IMRO.9928.DOSx2020x0008113AW-VA01. Ook van het besluit van Gedeputeerde Staten tot het geven van een reactieve aanwijzing ligt een papieren versie ter inzage in het Servicecentrum.

Beroepstermijn

De beroepstermijn loopt van vrijdag 20 november 2020 tot en met donderdag 31 december 2020.

Beroep instellen

Belanghebbenden die tijdig hun zienswijzen bij de gemeenteraad hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen gedurende de genoemde termijn schriftelijk beroep instellen tegen het vastgestelde bestemmingsplan en/of het vastgestelde hogere waardenbesluit. Daarnaast kan iedere belanghebbende beroep instellen tegen de wijzigingen die de gemeenteraad bij de vaststelling in het plan heeft aangebracht.

U kunt geen beroep instellen tegen de onderdelen die door de reactieve aanwijzing van de provincie geen deel meer uitmaken van het bestemmingsplan.

Beroep instellen tegen de reactieve aanwijzing staat op grond van artikel 1:2 Awb open voor alle belanghebbenden.

Beroep tegen zowel het bestemmingsplan en het hogere waardenbesluit als de reactieve aanwijzing kunt u instellen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Verzoek om voorlopige voorziening

Het indienen van een beroepschrift schorst de werking van het bestemmingsplan, het hogere waardenbesluit en/of de reactieve aanwijzing niet. Om dit laatste te bereiken, kan gedurende de beroepstermijn tevens een verzoek om voorlopige voorziening (schorsing) worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. Voor het instellen van beroep of het aanvragen van een voorlopige voorziening is griffierecht verschuldigd. Voor meer informatie hierover neemt u contact op met de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, op telefoonnummer (070) 4264426.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan (met uitzondering van de onderdelen die door de reactieve aanwijzing van de provincie geen deel meer uitmaken van het plan), het hogere waardenbesluit en de reactieve aanwijzing treden in werking na afloop van de beroepstermijn, tenzij binnen deze termijn naast een beroepschrift eveneens een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend.

Vragen

Voor meer informatie neemt u contact op met mevrouw N. Kooi of een van de andere medewerkers van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling, vakgroep ruimtelijke plannen op telefoonnummer 14 070.

Naar boven