Bekendmaking gewijzigd vastgestelde bestemmingsplannen windparken Kapelle (Buitengebied 5e herziening en Buitengebied 6e herziening) en gecoördineerde omgevingsvergunningen

Logo Kapelle

Burgemeester en wethouders van Kapelle maken bekend dat vanaf donderdag 12 november 2020 de volgende gecoördineerde besluiten ter inzage liggen:

  • 1.

    Besluit van de gemeenteraad van 27 oktober 2020 om het bestemmingsplan ‘windpark Willem Annapolder’ (Buitengebied 5e herziening) vast te stellen. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp.

  • 2.

    Besluit van de gemeenteraad van 27 oktober 2020 om het bestemmingsplan ‘windpark Landmanslust’ (Buitengebied 6e herziening) vast te stellen. Het bestemmingsplan is gewijzigd vastgesteld ten opzichte van het ontwerp.

  • 3.

    Besluit van het college van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2020 om de omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteiten bouw, milieu en uitvoeren van een werk, ten behoeve van het bouwen van vier windmolens in windpark Willem Annapolder. De vergunning is gewijzigd verleend ten opzichte van het ontwerp.

  • 4.

    Besluit van het college van burgemeester en wethouders van 27 oktober 2020 om de omgevingsvergunning te verlenen voor de activiteit bouw en uitvoeren van een werk, ten behoeve van het bouwen van twee windmolens in windpark Landmanslust. De vergunning is gewijzigd verleend ten opzichte van het ontwerp.

Plangebied

Het plangebied van windpark Willem Annapolder is het gebied ten westen van het bestaande glastuinbouwbedrijf. Het gebied wordt omsloten door de ’s-Gravenpolderse Oudedijk, Hooidijk, Populierendijk en de Weg langs de Zeedijk. In dit gebied is nu al een windpark met 10 windmolens. De bestaande molens worden verwijderd met de bouw van de nieuwe molens.

Het plangebied van windpark Landmanslust is het gebied aan de oostkant van het bestaande glastuinbouwbedrijf, gelegen tussen de Langeweg en de Weg langs de Zeedijk.

Hoofdlijnen van de bestemmingsplannen

Het bestemmingsplan windpark Willem Annapolder regelt de vervanging van de 10 bestaande windmolens voor 4 nieuwe windmolens. De nieuwe molens zijn hoger dan de bestaande molens. Ze krijgen een tiphoogte (hoogste punt van de rechtopstaande rotor) van 180 meter.

Het bestemmingsplan Landmanslust regelt de bouw van 2 nieuwe windmolens op deze locatie. Ook deze molens krijgen een tiphoogte van 180 meter.

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van de vastgestelde bestemmingsplannen en de omgevingsvergunningen wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6 van de Wet ruimtelijke ordening. Hiermee is het mogelijk dat diverse procedures gezamenlijk worden doorlopen.

De plannen inzien

U kunt de vastgestelde bestemmingsplannen en de omgevingsvergunningen inzien op het gemeentehuis, Kerkplein 1 te Kapelle. Deze stukken zijn tevens in pdf-versie te raadplegen op de gemeentelijke website www.kapelle.nl. De digitale versies van de bestemmingsplannen zijn te raadplegen via de website www.ruimtelijkeplannen.nl. U kunt de plannen vinden via de volgende codes:

NL.IMRO.0678.buitengebiedHZ005-VAST

NL.IMRO.0678.buitengebiedHZ006-VAST

Reageren

In het kader van de beroepsprocedure worden de besluiten die gecoördineerd zijn genomen aangemerkt als één besluit. Belanghebbenden die tijdig een zienswijze kenbaar hebben gemaakt, alsmede belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tijdig een zienswijze bij de gemeenteraad kenbaar te maken, kunnen beroep instellen bij de afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State. Daarnaast kan een ieder beroep instellen tegen de wijzigingen die in de besluiten zijn aangebracht. De beroepstermijn bedraagt zes weken en vangt aan met ingang van de dag na die waarop het besluit ter inzage is gelegd, op vrijdag 13 november 2020.

Beroep kan worden ingesteld door binnen de beroepstermijn een gemotiveerd, gedagtekend en ondertekend beroepschrift in te dienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Het besluit treedt in werking na het verstrijken van de beroepstermijn. Een ingesteld beroep schorst de inwerkingtreding van het besluit niet. Wel is het gedurende de beroepstermijn mogelijk de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak schriftelijk te verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen tegen het besluit. Indien een dergelijk verzoek is gedaan, wordt de inwerkingtreding van het besluit opgeschort totdat op het verzoek is beslist.

 

Kapelle, 11 november 2020

Burgemeester en wethouders van Kapelle.

Naar boven