Kennisgeving beoordeling vormvrije m.e.r. Het wijzigen van een schapen- en rundveehouderij aan de Kruislandseweg 8 te Wouw

Logo Roosendaal

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Roosendaal maakt bekend dat zij een beslissing heeft genomen ten aanzien van de vormvrije m.e.r.-beoordeling voor het wijzigen van een schapen- en rundveehouderij aan de Kruislandseweg 8 te Wouw. De wijzigingen betreffen het beëindigen van de varkenshouderijtak, het verhogen van het aantal schapen naar 3.430 stuks, het verminderen van het aantal vleesstieren van 8 tot 24 maanden naar 30 stuks, het verwijderen van de silo’s aan de zuidoostzijde van een stal en het stoppen met houden van legkippen en konijnen.

De voorgenomen activiteiten vallen onder onderdeel D, categorie D14, sub 7°, 8°, 10° en 11° van de bijlage van het Besluit milieueffectrapportage (m.e.r.), waarbij de drempelwaarde van 2.000 stuks schapen wordt overschreden. De drempelwaarden van 200 stuks zoogkoeien, 340 stuks jongvee en 1.200 stuks vleesrunderen worden niet overschreden. Dit betekent dat er geen m.e.r. beoordeling geldt, maar spreken we van een zogenaamde “vormvrije m.e.r.-beoordeling”. Op basis van de kenmerken van het project kan worden uitgesloten dat de activiteit belangrijke nadelige gevolgen voor het milieu kan hebben.

Op basis van een daartoe opgestelde aanmeldnotitie heeft het college van burgemeester en wethouders besloten dat voor de aanvraag om een omgevingsvergunning voor het wijzigen van een schapen- en rundveehouderij aan de Kruislandseweg 8 te Wouw, geen MER hoeft te worden opgesteld

Terinzagelegging

Het besluit en bijbehorende stukken liggen met ingang van 9 november 2020 gedurende zes weken ter inzage. De stukken zijn in te zien op het stadskantoor, Stadserf 1 te Roosendaal van maandag tot en met vrijdag van 8.00 uur tot 12.00 uur en ‘s-middags op afspraak.

Bezwaar en beroep

Het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is een voorbereidingsbeslissing in de zin van artikel 6:3 van de Algemene wet bestuursrecht, waartegen geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk is, tenzij belanghebbenden hierdoor los van het voor te bereiden besluit rechtstreeks in hun belang worden getroffen. Belanghebbenden die geen bezwaar of beroep tegen dit voorbereidingsbesluit in kunnen stellen, kunnen hun bezwaren tegen dit beluit kenbaar maken in het kader van de inspraak- en/of rechtsbeschermingsprocedures zoals die open staan in het kader van de nog uit te voeren procedure ingevolge de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht –omgevingsvergunning voor de activiteit milieu- ten behoeve waarvan het vormvrije m.e.r.-beoordelingsbesluit is genomen.

Nadere informatie

Voor nadere informatie: Team Vergunningen van de gemeente Roosendaal, telefoonnummer 140165 of bouwen@roosendaal.nl, onder vermelding van zaaknummer 2020MR0002.

 

Roosendaal, 6 november 2020

Naar boven