Vaststelling bestemmingsplan Buitengebied Haaren, herziening 2020

Logo Haaren

De gemeenteraad van Haaren heeft op basis van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening in zijn vergadering van 24 september 2020 het bestemmingsplan Buitengebied Haaren, herziening 2020 gewijzigd vastgesteld. Tevens besloot de raad de ‘Nota van zienswijzen en wijzigingen ontwerpbestemmingsplan Buitengebied, Haaren, herziening 2020’ vast te stellen. Ook besloot de raad geen exploitatieplan voor dit bestemmingsplan vast te stellen omdat op grond van artikel 6.12 Wro en 6.2.1 Bro voor de wijzigingen in dit bestemmingsplan geen grondexploitatie aan de orde is.

Doel bestemmingsplan

Op 20 september 2018 heeft de gemeenteraad het startsein gegeven voor de actualisatie van het bestemmingsplan Buitengebied. Aanleiding voor deze actualisatie is de wens om het beleid Vrijkomende agrarische bebouwing een plek te geven in het bestemmingsplan Buitengebied en zo procedures voor deze initiatieven te vereenvoudigen.

Inzien stukken

Het gewijzigd vastgestelde bestemmingsplan, het besluit tot vaststelling en de bijbehorende stukken zijn vanaf 7 november 2020 te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl en onze website www.haaren.nl. Hier klikt u onder het kopje “Wonen en (ver)bouwen” op “Bestemmingsplannen” en zo komt u bij het bestemmingsplan Buitengebied. Indien u het plan raadpleegt via www.ruimtelijkeplannen.nl, kunt u zowel op het adres zoeken als op het planidentificatienummer. Het planidentificatienummer voor dit plan is NL.IMRO.0788.BP20BGherziening-VA01. Ten slotte zijn de stukken tijdens de openingstijden in te zien aan de balie van de Gemeentewinkel. Om deze documenten in te zien dient u vooraf een afspraak te maken. Hiervoor kunt u bellen naar (0411) 62 72 82.

Beroep

Gedurende de beroepstermijn (zondag 8 november 2020 t/m zaterdag 19 december 2020) kunnen belanghebbenden beroep instellen tegen het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan. Beroep kan worden ingesteld bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Beroep kan worden ingesteld door:

  • 1.

    degenen die eerder een zienswijze indienden;

  • 2.

    een belanghebbende die kan aantonen dat hij redelijkerwijs niet in staat is geweest tijdig een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad in te dienen;

  • 3.

    iedere belanghebbende, voor zover het beroep is gericht tegen de door de gemeenteraad in het bestemmingsplan aangebrachte wijzigingen ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan zoals dat ter inzage heeft gelegen.

Het besluit van de gemeenteraad tot gewijzigde vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking daags na afloop van de beroepstermijn van zes weken. Bovengenoemden kunnen, indien zij beroep instellen, tevens een verzoek om voorlopige voorziening indienen bij de Voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State. In dit geval treedt het bestemmingsplan niet in werking voordat op dit verzoek is beslist.

Haaren, 6 november 2020

Burgemeester en wethouders van Haaren

Naar boven