Terinzagelegging ontwerp-omgevingsvergunning bouwplan voormalige locatie Vredeveldschool

Logo Assen

Vanaf 29 januari 2020 liggen gedurende een termijn van zes weken bij de publieksbalie, balie Bouwen, Wonen en Ondernemen in het stadhuis het volgende besluit ter inzage:

  • 1.

    De ontwerp-omgevingsvergunning voor het bouwen van een appartementengebouw op de locatie van de voormalige Vredeveldschool met identificatienummer NL.IMRO.0106.03OMG20190773-ONT1 met bijbehorende stukken.

 

Aanleiding en het planvoornemen

De aanleiding van deze omgevingsvergunning is de herstructurering van de locatie van de voormalige Vredeveldschool op de hoek van Pinksterbloemstraat en Zevensterstraat in de wijk Assen Oost. Op deze locatie is een oud schoolgebouw gesloopt. Hier wordt een appartementengebouw met 22 sociale huurwoningen gerealiseerd met parkeren op eigen terrein. Inpandig wordenop de begane grond 22 bergingen gerealiseerd. 

 

Huidig bestemmingsplan en omgevingsvergunning

De locatie van de voormalige Vredeveldschool valt binnen de werkingssfeer van het bestemmingsplan “Assen Oost” (vastgesteld 21 februari 2008). In dit bestemmingsplan heeft deze loactie de bestemming “Maatschappelijke Doeleinden” en een wijzigingsbevoegdheid naar o.a. wonen. Wonen past niet binnen de huidige maatschappelijk bestemming van deze locatie. De woningen worden mogelijk gemaakt via een vergunning (zoals genoemd in artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3° en het bepaalde in paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht), waarbij van het geldende bestemmingsplan wordt afgeweken.

 

Aanmeldnotitie

Op 7 juli 2017 is het gewijzigde Besluit m.e.r. in werking getreden. Eén van de belangrijkste gevolgen van de wijziging van het Besluit m.e.r. is dat een vormvrije m.e.r.-beoordeling moet worden aangevraagd door middel van een aanmeldnotitie. De aanmeldnotitie beschrijft de gevolgen van de voorgenomen activiteit voor het milieu en geeft een conclusie omtrent de noodzaak tot een m.e.r.-procedure. Op basis van de aanmeldnotitie dient de gemeente een besluit te nemen of voor de voorgenomen activiteit een m.e.r.-procedure doorlopen moet worden. Wordt besloten dat een m.e.r.-procedure doorlopen moet worden dan zal een milieueffectrapportage (MER) opgesteld moeten worden. Voor de herontwikkeling van de locatie van de voormalige Vredeveldschool is een dergelijke aanmeldnotitie opgesteld. Gelet op de conclusie van deze aanmeldnotitie besluit het college om voor deze herontwikkeling geen m.e.r.-procedure te doorlopen.

 

Inloopbijeenkomst

In samenspraak met Actium is op 3 december 2019 een inloopbijeenkomst georganiseerd voor de omwonenden en andere belangstellenden. Tijdens deze inloopavond is het plan toegelicht en antwoord gegeven op de gestelde vragen van de bezoekers. Deze bijeenkomst is druk bezocht en overwegend positief verlopen.

Waar kunt u het plan inzien

De ontwerp-omgevingsvergunning en alle bijbehorende stukken kunt u met ingang van 29 januari 2020 gedurende een termijn van 6 weken inzien tijdens de gebruikelijke openingstijden bij de balie Bouwen, Wonen & Ondernemen in het Stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. U kunt het plan ook raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl.

 

Hoe kunt u reageren

Gedurende de bovengenoemde termijn kan eenieder op grond van afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht in combinatie met artikel 3.31 lid 3 onder d van de Wet ruimtelijke ordening zienswijzen inbrengen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning.

 

Zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning kunnen worden gericht aan het college van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

 

Bij voorkeur ontvangen wij uw zienswijze schriftelijk. Het indienen van een mondelinge zienswijze is ook mogelijk. Hiervoor moet uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak worden gemaakt met mevrouw A. Aminzaie Haidari, via het telefoonnummer 14 0592.

De zienswijzen tegen de ontwerp-omgevingsvergunning zullen worden betrokken bij de verlening van de definitieve omgevingsvergunning door het college.

ASSEN, 28 januari 2020

 

Naar boven