Gemeente Amsterdam - Kennisgeving omgevingsvergunning ten behoeve van Kavel Y van het project SPOT aan de Hogehilweg (ter hoogte van 13 en 15, 1101 CA Amsterdam) en besluit Hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Amsterdam

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Amsterdam maakt ter voldoening aan het bepaalde in artikel 3.10 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo) en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht bekend:

  • dat zij met toepassing van artikel 2.12 eerste lid, onder 1, sub a onderdeel 3 van de Wabo, een omgevingsvergunning heeft verleend voor de bouw van 309 woningen, 9.842 m² bvo kantoor, 309 m² bvo detailhandel, 406 m² bvo horeca, 49 m² bvo sportvoorzieningen, 872 m² bvo maatschappelijke voorzieningen ten behoeve van een kinderdagverblijf, een twee laags parkeergarage (voor auto’s en scooters en fietsen) en een fietsenstalling op de begane grond ter hoogte van de Hogehilweg nummers 13 en 15;

     

  • dat voor deze ontwikkeling geen exploitatieplan ex artikel 6.12, lid 1 van de Wet op de ruimtelijke ordening is vastgesteld;

     

  • dat voor de bouw van de woningen het college tevens hogere waarden als bedoeld in artikel 110 a van de Wet Geluidhinder heeft vastgesteld.

Het besluit omgevingsvergunning (OLO nr. 4910887) (Zaaknummer: Z2020-ZO000058) en het besluit vaststelling hogere waarden en de bijbehorende stukken liggen met ingang van 6 november 2020 gedurende zes weken ter inzage bij:

  • Stadsdeelkantoor Zuidoost, Anton de Komplein 150

Voor het inzien van de stukken kunt u een afspraak maken via 14020.

Een digitale versie van de omgevingsvergunning en het hogere waarde besluit is te raadplegen op de website www.ruimtelijkeplannen.nl (zoek daarbij op: NL.IMRO.0363.T2004PBSTD-VG01.)

Rechtsbescherming

Tegen de omgevingsvergunning kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepsschrift worden ingediend bij de Rechtbank Amsterdam. Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan. Het beroep moet worden ingediend bij de Rechtbank Amsterdam, sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam.

Tegen het besluit vaststelling hogere grenswaarde kan op grond van de Algemene wet bestuursrecht binnen zes weken na de dag waarop het besluit ter inzage is gelegd een beroepsschrift worden ingediend bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State. Beroep is alleen mogelijk voor belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerpbesluit, of aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij dat niet hebben gedaan. Het beroep moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrecht van de Raad van State, Postbus 20019 2500 EA Den Haag.

Crisis- en herstelwet van toepassing

Op beide besluiten is afdeling 6 van hoofdstuk 2 van de Crisis- en herstelwet (Chw) van toepassing. Dit betekent dat de beroepsgronden in het beroepschrift moeten worden opgenomen, een beroep niet ontvankelijk wordt verklaard indien binnen de beroepstermijn geen beroepsgronden zijn ingediend en de beroepsgronden na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Het indienen van een zogenaamde pro-forma beroepschrift is dus niet mogelijk.

Amsterdam Zuidoost

College van burgemeester en wethouders

Naar boven