Ontwerp omgevingsplan “Buitengebied en de Zanderij”

Logo Hillegom

Burgemeester en wethouders van de gemeente Hillegom maken, in overeenstemming met artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, bekend dat het ontwerp omgevingsplan “Buitengebied en de Zanderij” opnieuw ter inzage wordt gelegd. De ruimtelijke procedure die gestart was met de bekendmaking op 11 februari 2020 is gestopt. Verder hebben zij besloten dat op grond van artikel 7.17, eerste lid, van de Wet milieubeheer geen milieueffectrapportage behoeft te worden opgesteld.

Plangebied

Het ontwerp omgevingsplan heeft betrekking op het Buitengebied en de Zanderij van de gemeente Hillegom. De begrenzing van het gebied is aangegeven op bijgevoegd kaartje.

Wat is een omgevingsplan?Op 1 januari 2022 treedt naar verwachting de Omgevingswet in werking. Het college van Hillegom heeft vooruitlopend op de invoering van de wet toestemming gekregen om alvast te gaan pionieren met deze wet. Dit houdt in dat wij een nieuw soort bestemmingsplan opstellen, een zogenaamd omgevingsplan. Het omgevingsplan geeft regels voor de fysieke leefomgeving. Als u bijvoorbeeld een plan heeft om te (ver)bouwen of een boom wilt kappen dan vertelt het omgevingsplan wat wel en niet mag.

Online informatiebijeenkomst

De nieuwe wet gaat uit van een gemeentelijke omgevingsvisie en omgevingsplan. Deze instrumenten vragen om een nieuwe manier van werken. De gemeente Hillegom voert een pilot uit om de nieuwe manier van werken onder de knie te krijgen. Omdat het anders werkt dan u gewend bent, leggen we u in de online informatiebijeenkomst uit hoe de nieuwe systematiek werkt. Doel van de bijeenkomst is inzichtelijk maken hoe de nieuwe systematiek werkt, zodat u grip heeft op de nieuwe systematiek en van daaruit uw vragen kunt stellen wat dit voor u betekent. Tijdens de bijeenkomst kunt u verhelderende vragen stellen over de systematiek. De bijeenkomst vindt plaats op 16 november 2020 vanaf 20:00 uur. Bent u hierin geïnteresseerd? Dan bent u van harte welkom. U kunt zich hiervoor aanmelden via omgevingsplan@hillegom.nl.

Inzien

Het “ontwerp omgevingsplan Buitengebied” ligt vanaf woensdag 11 november 2020 voor 6 weken ter inzage in het gemeentekantoor in Hillegom, gelegen aan de Hoofdstraat 115. We werken vanwege de coronamaatregelen alleen nog op afspraak. Wilt u langskomen om het ontwerp omgevingsplan in te zien, dan kunt u telefonisch een afspraak maken via het e-mailadres omgevingsplan@hillegom.nl of het algemene nummer 14 0252.

Op onze website www.hillegom.nl/omgevingsplan vindt u meer informatie over het omgevingsplan en kunt u de digitale versie van het ontwerp omgevingsplan downloaden. U kunt ook kijken op de landelijke voorziening www.ruimtelijkeplannen.nl, voor de authentieke digitale bestanden.

Zienswijzen

Tijdens de periode van terinzagelegging kan iedereen schriftelijk of mondeling een zienswijzen indienen bij:

Gemeenteraad van Hillegom

Postbus 32

2180 AA Hillegom

Onder vermelding van: ontwerp omgevingsplan Buitengebied (zaaknummer Z-20-140477).

Voor het mondeling indienen van een reactie kunt u tijdens werkdagen telefonisch een afspraak maken op 14 0252.

Informatie

Voor vragen en informatie kunt u contact opnemen met Natalie van Hattum of Dirk Schaap van de afdeling Ruimte via telefoonnummer 14 0252 of per mail omgevingsplan@hillegom.nl.

 

Naar boven