Gewijzigde vaststelling bestemmingsplan “Landelijk gebied, herziening Schootsestraat 40-59”

Logo Meierijstad

Burgemeester en wethouders van Meierijstad maken ter voldoening aan artikel 3.8 lid 4 Wet ruimtelijke ordening (Wro) bekend dat het bestemmingsplan “Landelijk gebied, herziening Schootsestraat 40-59”, zoals dit door de gemeenteraad bij besluit van 24 september 2020 gewijzigd is vastgesteld, met ingang van de dag na datum van deze bekendmaking gedurende zes weken van vrijdag 6 november 2020 tot en met donderdag 17 december 2020 voor een ieder ter inzage ligt in het gemeentehuis, Stadhuisplein 1 te Veghel gedurende openingstijden. Tevens is het bestemmingsplan “Landelijk gebied, herziening Schootsestraat 40-59” elektronisch raadpleegbaar op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.1948.BGS000BP0052019P-VG01

Op beide locaties is momenteel een veehouderij gevestigd met elk een bedrijfswoning. Met het oog op de toekomst is door de initiatiefnemers het besluit genomen om de bedrijfsvoering ter plaatse te beëindigen. Om de beëindiging juridisch-planologisch mogelijk te maken is aan de huidige locaties een passende herbestemming gegeven middels een herziening van het vigerende bestemmingsplan.

Besluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

Ingevolge de Wet geluidhinder is een akoestisch onderzoek uitgevoerd. Voor de realisatie van het plan kan, voor de te splitsen boerderij ter plaatse van de locatie Schootsestraat 59, niet worden voldaan aan de voorkeurswaarde voor geluidsbelasting uit de Wet geluidhinder. Er zijn geen doelmatige geluid beperkende maatregelen mogelijk waarmee de geluidsbelasting tot de voorkeursgrenswaarden kan worden gereduceerd. Het vaststellen van hogere grenswaarden is dan ook noodzakelijk. Er is geen inhoudelijke zienswijze tegen het ontwerp besluit Hogere Waarde Wet geluidhinder ingediend. Op 18 augustus 2020 heeft het college voor onderhavig plan hogere grenswaarden vastgesteld. Dit besluit ligt samen met het bestemmingsplan ter inzage.

Beroep

Binnen de termijn van zes weken kan beroep tegen het raadsbesluit worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag door:

  • 1.

    belanghebbenden, die tijdig een zienswijze hebben ingediend tegen het ontwerp bestemmingsplan;

  • 2.

    belanghebbenden, die aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest binnen de gestelde termijn een zienswijze tegen het ontwerp bestemmingsplan in te dienen. Tot deze categorie worden gerekend belanghebbenden die bezwaar hebben tegen de wijzigingen die de gemeenteraad heeft aangebracht ten opzichte van het ontwerp bestemmingsplan.

Tevens kunnen, in geval van onverwijlde spoed, voornoemde belanghebbenden tijdens de beroepstermijn de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State verzoeken een voorlopige voorziening te treffen. Bij dit verzoek dient een afschrift van het ingediende beroepschrift te worden overgelegd.

U kunt voor nadere informatie contact opnemen met de heer J. van de Wijdeven van het atelier Gebiedsontwikkeling en Planologie, bereikbaar via telefoonnummer 14 0413.

 

Veghel 5 november 2020

Naar boven