Ter inzage legging concept beheersverordening “De Haar Oost” en ontwerp facetbestemmingsplan “Bestaande Geluidszone TT Circuit”

Logo Assen

Inleiding

Burgemeester en wethouders van Assen maken bekend dat vanaf woensdag 11 november 2020 gedurende een termijn van 6 weken de volgende plannen ter inzage liggen:

 

  • 1.

    het ontwerp-facetbestemmingsplan “Bestaande Geluidszone TT Circuit”, met identificatienummer NL.IMRO.0106.99BP2020181D-B001, met bijbehorende stukken;

  • 2.

    de concept-beheersverordening “De Haar Oost”, met identificatienummer NL.IMRO.0106.99BHV2020180B-B001, met bijbehorende stukken.

Korte beschrijving

In 1998 heeft de provincie Drenthe een saneringbesluit genomen inzake de geluidszone van het TT Circuit. Dit besluit is in 1999 bekrachtigd door de toenmalige Minister van VROM. Buiten deze geluidszone mag de geluidsbelasting niet hoger zijn dan 50 dB(A). Een dergelijke geluidszone moet vertaald zijn in bestemmingsplannen. In de loop der jaren is er een lappendeken ontstaan aan diverse geldende bestemmingsplannen waarin niet altijd de geluidszone correct is opgenomen in de regels en op de verbeelding. Om te voorkomen dat al deze bestemmingsplannen integraal moeten worden herzien, is een zogeheten facetbestemmingsplan opgesteld. Hierin wordt het enkele facet ‘de bestaande geluidszone van het circuit’ van een planologische regeling voorzien, zonder dat onderliggende bestemmingen opnieuw moeten worden bestemd.

Vanwege het facetbestemmingsplan waarin de bestaande geluidszone van het TT Circuit wordt geregeld, moet ook de beheersverordening De Haar Oost opnieuw worden vastgesteld. Een beheersverordening kan namelijk niet gewijzigd worden met een facetbestemmingsplan. In deze beheersverordening wordt alleen het aspect geluidszone TT Circuit gewijzigd. De geluidszone is opgenomen door middel van een aanduiding. Verder is er inhoudelijk niets gewijzigd aan de regels van de beheersverordening.

Waar kunt u de plannen inzien

De digitale versies van de plannen zijn in te zien via de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl.

Daarnaast liggen de plannen met bijbehorende stukken met ingang van 11 november 2020 in papiervorm ter inzage bij de Infobalie van het stadhuis, Noordersingel 33 te Assen. Voor de actuele openingstijden van het stadhuis verwijzen wij u naar www.assen.nl.

Gezien het coronavirus en de maatregelen die momenteel van kracht zijn om de verspreiding van het coronavirus te beperken, heeft het onze voorkeur om telefonisch of via de mail contact met ons op te nemen. Dan kunnen wij u de stukken via de mail doen toekomen. Voor vragen ten aanzien van de plannen kunt u contact opnemen met mevrouw O. Coenraadts via het telefoonnummer 14 0592 of via info@assen.nl.

Hoe kunt u reageren

Met ingang van 11 november 2020 kan een ieder gedurende een termijn van 6 weken zienswijzen inbrengen op het ontwerpbestemmingsplan. Op de ontwerpbeheersverordening kan men een inspraakreactie indienen. Reacties moeten worden gericht aan de gemeenteraad van Assen, Postbus 30018, 9400 RA Assen.

De binnengekomen zienswijzen/inspraakreacties zullen worden betrokken bij de vaststelling van de plannen door de gemeenteraad van Assen.

Bij voorkeur ontvangen wij uw reactie schriftelijk. Het indienen van een mondelinge zienswijze is ook mogelijk. Hiervoor moet uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging een telefonische afspraak gemaakt worden via het hierboven genoemde telefoonnummer of emailadres.

Naar boven