Gemeente Amstelveen –Uilenstede – Kronenburg: ontwerp bestemmingsplan, m.e.r.-beoordelingsbesluit, ontwerp beeldkwaliteitplan en ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

Logo Amstelveen

Z 2018-046789

Burgemeester en wethouders van Amstelveen maken de terinzagelegging bekend van het:

  • 1.

    ontwerp bestemmingsplan Uilenstede-Kronenburg;

  • 2.

    m.e.r.-beoordelingsbesluit Kronenburg-Uilenstede;

  • 3.

    ontwerp beeldkwaliteitplan Kronenburg-Uilenstede

  • 4.

    ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid Kronenburg-Uilenstede.

 

Ontwerp bestemmingsplan

De gemeente Amstelveen is voornemens om in de wijk Kronenburg een ontwikkeling mogelijk te maken ten behoeve van studentenwoningen, extended stay kamers, kantoren, detailhandel, horeca, medische voorzieningen en dienstverlening. Deze ontwikkeling is tezamen met een grotendeels conserverende bestemming voor Uilenstede opgenomen in het ontwerp bestemmingsplan Uilenstede-Kronenburg.

 

M.e.r.-beoordelingsbesluit

Omdat het gaat om een stedelijke ontwikkeling van meer dan 2000 woningen, moet op grond van de Wet milieubeheer tevens worden beoordeeld of een milieueffectrapportage (m.e.r.) noodzakelijk is. Er is niet gebleken dat sprake is van een ontwikkeling die een forse invloed heeft op het milieu in de omgeving. Een besluit beoordelingsplicht milieueffectrapportage is een beslissing inzake de voorbereiding van een besluit. Hiertegen is geen zelfstandig bezwaar of beroep mogelijk. Het maakt onderdeel uit van de onderbouwing van het bestemmingsplan. Binnen die procedure kunt u eventueel zienswijzen indienen tegen het ontwerpbestemmingsplan waarbij ook de m.e.r.-beoordeling kan worden betrokken.

 

Ontwerp b eeldkwaliteitplan

Dit plan doet onder andere uitspraken over de verschijningsvorm, kleurstellingen en materialisering van de nieuwe bebouwing binnen het bestemmingsplan. Beoogd wordt om de gewenste uitstraling in sfeer en karakter van het gebied veilig te stellen door het geven van richtlijnen voor de typologie van de nieuwe bebouwing en voor de inrichting van de buitenruimte.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

De voorkeursgrenswaarden voor geluid, zoals aangegeven in de Wet geluidhinder, zullen ter plaatse van een aantal geprojecteerde geluidgevoelige bestemmingen vanwege de Saskia van Uylenburgweg worden overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere grenswaarden vast te stellen. Aan de geluidgevoeilige bestemmingen moeten geluidwerende voorzieningen worden getroffen, gebaseerd op de gecumuleerde geluidbelasting, zodat een acceptabel binnenniveau wordt bereikt.

 

Crisis- en herstelwet

Het ontwerpbestemmingsplan valt onder categorie 3.1 van bijlage I van de Crisis- en herstelwet (Chw). Als gevolg daarvan is afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Chw van toepassing. Dit brengt onder meer met zich mee dat bij een eventueel beroep alle beroepsgronden in het beroepschrift dienen te worden opgenomen en deze na afloop van de beroepstermijn niet meer kunnen worden aangevuld. Verder verloopt de behandeling van het beroep versneld.

 

Ter inzage

De stukken liggen ter inzage van 6 november 2020 tot en met 17 december 2020 en zijn op de volgende wijzen in te zien:

-in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0362.20A-OW01 en

-via de gemeentelijke viewer RO-publiceer http://0362.ropubliceer.nl/;

-in papieren vorm bij de Balie Bouwen en Vergunningen in het raadhuis van Amstelveen, Laan Nieuwer Amstel 1; in verband met de beperkende maatregelen ten gevolge van het coronavirus, dient voor inzage eerst telefonisch een afspraak te worden gemaakt via (020) 540 49 11.

 

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan:

- een ieder zijn zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan met m.e.r. beoordeling indienen,

- een belanghebbende een zienswijze indienen op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid

- kan een ieder een inspraakreactie indienen op het ontwerp beeldkwaliteitplan. Schriftelijke zienswijzen die betrekking hebben op het bestemmingsplan en inspraakreacties die betrekking hebben op het beeldkwaliteitplan kunnen worden ingediend bij de gemeenteraad. Zienswijzen die betrekking hebben op het ontwerpbesluit hogere grenswaarden geluid bij het college van burgemeester en wethouders. In beide gevallen is het postadres: Postbus 4, 1180 BA Amstelveen. U kunt uw zienswijze ook digitaal indienen via fu-so@amstelveen.nl. Een schriftelijke zienswijze dient ten minste te zijn voorzien van kenmerk Z2018-046789, welk document het betreft, uw naam, adres en woonplaats.

 

Eventueel kunt u uw reactie mondeling naar voren brengen. Hiervoor kunt u via het centrale nummer (020) 540 4911 een afspraak maken.

Naar boven