Gemeente Aalsmeer –Verlening omgevingsvergunning Stationsweg 17 Aalsmeer

Logo Aalsmeer

Z19-012426

Het college van burgemeester en wethouders van Aalsmeer maakt, ingevolge artikel 2.12 lid 1 sub a onder 3 van de Wabo, bekend dat zij besloten heeft een omgevingsvergunning in afwijking van het bestemmingsplan Aalsmeer Dorp 2016 te verlenen ten behoeve van de realisatie van een appartementsgebouw voor 28 appartementen aan de Stationsweg 17. De aanvraag is geregistreerd onder nummer Z19-012426. Het appartementsgebouw voorziet in de realisatie van 28 appartementen in verschillende prijssegmenten en zal het momenteel leegstaande gebouw van het voormalige postkantoor vervangen. Omdat de ontwikkeling niet past binnen de voor het plangebied geldende bestemmingsplan Aalsmeer Dorp 2016 is door middel van een uitgebreide procedure voor de omgevingsvergunning afgeweken.

 

Ontwerpbesluit hogere grenswaarden

Akoestisch onderzoek heeft uitgewezen dat de voorkeursgrenswaarde voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting zal worden overschreden vanwege het wegverkeerslawaai van de Stationsweg en het Drie Kolommenplein. Uit het onderzoek blijkt tevens dat geluidreducerende maatregelen onvoldoende mogelijk zijn. Het college heeft daarom besloten tot vaststelling van hogere grenswaarden voor de ten hoogst toelaatbare geluidbelasting.

 

Ter inzage

Met ingang van vrijdag 6 november 2020 ligt de omgevingsvergunning inclusief het besluit hogere grenswaarden geluid gedurende 6 weken met de daarbij behorende stukken, op de volgende wijzen ter inzage:

  • in digitale vorm via de website www.ruimtelijkeplannen.nl onder planidentificatiecode: NL.IMRO.0358.OIAVHB16xA-VG01, en

  • via de gemeentelijke website, link: http://0358.ropubliceer.nl

  • de balie van de receptie in het gemeentehuis van Aalsmeer, Raadhuisplein 1. In verband met maatregelen in het kader van corona (Covid-19) dient hiervoor eerst een afspraak te worden gemaakt via tel. 0297-387575;

 

Beroepsmogelijkheid

Het instellen van beroep tegen het besluiten is mogelijk van 6 november 2020 t/m 17 december 2020. Belanghebbenden die tegen de ontwerpbesluiten tijdig zienswijzen hebben ingediend of belanghebbenden die redelijkerwijs niet in staat zijn geweest eerder zienswijzen in te dienen, kunnen beroep instellen tegen de besluiten bij de rechtbank Amsterdam (Sector Bestuursrecht, Postbus 75850, 1070 AW Amsterdam). Voor de behandeling van het beroepschrift en een eventueel verzoek om een voorlopige voorziening bent u griffierecht verschuldigd. Over de hoogte van het griffierecht en de wijze van betaling kunt u contact opnemen met de rechtbank Amsterdam.

 

Voorlopige voorziening

Degene die beroep heeft ingesteld kan tevens de voorzieningenrechter verzoeken om een voorlopige voorziening te treffen, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist. Bij het verzoek moet een afschrift van het beroepschrift worden overgelegd.

 

Inwerkingtreding

De besluiten treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om een voorlopige voorziening is ingediend, treden de besluiten niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Naar boven