Gemeente Zoetermeer - Ontwerp Wijzigingsplan en Ontwerp-Omgevingsvergunning - Schinkelweg 29A, Zoetermeer

Logo Zoetermeer

STEDELIJKE ONTWIKKELING

Ontwerp Wijzigingsplan en Ontwerp-Omgevingsvergunning Schinkelweg 29A

wijzigingsplan en omgevingsvergunning

Burgemeester en wethouders van de gemeente Zoetermeer maken bekend dat met ingang van 6 november 2020, op grond van artikel 3.8 en 3.32 Wet ruimtelijke ordening en afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht, de volgende ontwerpbesluiten ter inzage liggen:

  • -

    Ontwerpwijzigingsplan Schinkelweg 29A;

  • -

    Ontwerp omgevingsvergunning.

Toelichting

Coördinatieregeling

Met de gelijktijdige terinzagelegging van het ontwerp-wijzigingsplan en het ontwerp van de omgevingsvergunning wordt toepassing gegeven aan de coördinatieregeling van paragraaf 3.6.1 Wet ruimtelijke ordening. Het college van burgemeester en wethouders heeft op 13 oktober 2020 besloten de coördinatieregeling toe te passen voor het bestemmingsplan en de omgevingsvergunning. De besluiten met betrekking tot het bouwen van 8 woningen op het perceel Schinkelweg 29A (De voormalige Impala garage) worden gecoördineerd behandeld en voorbereid. Het college van burgemeester en wethouders is het bevoegd gezag voor zowel de besluitvorming omtrent het wijzigingsplan als de omgevingsvergunning.

Ontwerp-wijzigingsplan

Met dit ontwerp-wijzigingsplan wordt invulling gegeven aan de in het bestemmingsplan Zoetermeer Dorp IV opgenomen wijzigingsbevoegdheid om op het perceel Schinkelweg 29A de bouw van 8 woningen mogelijk te maken.

Ontwerp omgevingsvergunning

De omgevingsvergunning maakt de realisatie van de 8 woningen mogelijk. De ontwerp omgevingsvergunning heeft betrekking op de volgende activiteiten:

  • -

    het bouwen van 8 woningen;

  • -

    de sloop van de bestaande erker aan de woning op Schinkelweg 29

  • -

    het maken van een uitweg.

Indienen van zienswijzen op de genomen besluiten

Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp omgevingsvergunning

De genoemde ontwerpbesluiten liggen met ingang van 6 november 2020 voor een periode van zes weken ter inzage (tot en met 17 december 2020). In deze periode kan iedereen schriftelijk of mondeling zijn of haar zienswijze indienen omtrent het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerp omgevingsvergunning. Schriftelijke zienswijzen met betrekking tot het ontwerpbestemmingsplan of de ontwerp omgevingsvergunning kunt u richten aan het college van burgemeester en wethouders van Zoetermeer, Postbus 15, 2700 AA Zoetermeer. Voor het kenbaar maken van mondelinge zienswijzen kunt u een afspraak maken via telefoonnummer 14 079.

Wij verzoeken u in uw brief duidelijk te vermelden of uw zienswijze betrekking heeft op het ontwerpbestemmingsplan of op de ontwerp omgevingsvergunning.

Informatie

Heeft u naar aanleiding van deze publicatie een vraag of wilt u genoemde stukken inzien, dan kunt u terecht bij de Omgevingsbalie in de publiekshal van het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Zoetermeer. De Omgevingsbalie is geopend op werkdagen van 10.00 tot 17.00 uur en op vrijdag aansluitend tot 19.30 uur. U dient een afspraak te maken via het digitale afspraakformulier dat u aantreft en in kunt vullen op www.zoetermeer.nl.

Voor het maken van een afspraak of een mondelinge toelichting kunt u bellen naar telefoonnummer 14 079.

Deze publicatie is digitaal raadpleegbaar op de website van de gemeente Zoetermeer:

https://www.zoetermeer.nl/inwoners/ruimtelijke-plannen_46745/item/plan-8-woningen-schinkelweg-29a_116159.html

Het ontwerp-wijzigingsplan met bijbehorende stukken is digitaal raadpleegbaar op de website op:

http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0637.BP00081-0002 

Zoetermeer, 5 november 2020

Burgemeester en wethouders van Zoetermeer,

de secretaris,

B.J. Huykman

de burgemeester,

Bezuijen

 

Naar boven