Besluit van de Minister van Economische Zaken en Klimaat van 2 november 2020, nr. WJZ/ 20239388, houdende verlening van mandaat, volmacht en machtiging voor de algemeen directeur van de Nationaal Coördinator Groningen (Besluit mandaat, volmacht en machtiging NCG)

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, handelende in overeenstemming met de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties;

Gelet op de artikelen 10:3, eerste lid, en 10:9 van de Algemene wet bestuursrecht;

Besluit:

Artikel 1

In dit besluit en de daarop berustende bepalingen wordt verstaan onder:

Algemeen directeur:

de algemeen directeur van de Nationaal Coördinator Groningen, ressorterend onder de Minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties.

Artikel 2

Aan de algemeen directeur wordt mandaat, volmacht en machtiging verleend voor het nemen van besluiten en het verrichten van overige handelingen die verband houden met de Beleidsregel vergoeding kosten aardbevingsbestendige nieuwbouw Groningen.

Artikel 3

Aan de algemeen directeur wordt mandaat verleend voor het behandelen van bezwaar- en beroepschriften gericht tegen beschikkingen als bedoeld in artikel 2, waaronder het nemen van beslissingen op bezwaarschriften en het voeren van beroep en hoger beroep.

Artikel 4

Het krachtens mandaat, volmacht of machtiging ondertekenen van stukken geschiedt als volgt:

De Minister van Economische Zaken en Klimaat,

namens deze:

(handtekening)

(naam functionaris)

(functie)

Artikel 5

De algemeen directeur kan voor de aan hem uit dit besluit voortvloeiende aangelegenheden ondermandaat, volmacht en machtiging verlenen aan de onder hem ressorterende functionarissen.

Artikel 6

  • 1. Het verlenen van ondermandaat, volmacht en machtiging, alsmede wijziging daarvan, geschiedt schriftelijk en wat de formulering betreft in overeenstemming met de directeur Wetgeving en Juridische Zaken van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.

  • 2. Een afschrift van besluiten inzake ondermandaat, volmacht of machtiging als bedoeld in het vorige lid wordt gezonden aan de directeur Wetgeving en Juridische Zaken van het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat en aan degenen aan wie krachtens dit besluit ondermandaat is verleend.

Artikel 7

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin het wordt geplaatst en werkt terug tot en met 1 oktober 2020.

Artikel 8

Dit besluit wordt aangehaald als: Besluit mandaat, volmacht en machtiging NCG.

Dit besluit zal met de toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

's-Gravenhage, 2 november 2020

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

TOELICHTING

De Beleidsregel vergoeding kosten aardbevingsbestendige nieuwbouw Groningen (hierna: de beleidsregel) schetst de procedure voor het vergoeden van de meerkosten van maatregelen bij het bouwen van nieuwe aardbevingsbestendige gebouwen indien dat nodig is als gevolg van de gaswinning uit het Groningenveld. Met onderhavig mandaatbesluit is geregeld dat de algemeen directeur van de Nationaal Coördinator Groningen (hierna: NCG) namens de Minister van Economische Zaken en Klimaat de beleidsregel uitvoert. Hiervoor is gekozen omdat de ervaring van de NCG als loket van de privaatrechtelijke nieuwbouwregeling van de NAM en de uitvoerder van de versterkingsoperatie een groot aantal voordelen biedt bij de uitvoering.

De Minister van Economische Zaken en Klimaat, E.D. Wiebes

Naar boven