Gemeente Amsterdam - Ontwerpbestemmingsplan August Allébeplein blok 6 en ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden Wet geluidhinder

Logo Amsterdam

Burgemeester en wethouders van Amsterdam maken ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening en artikel 110c van de Wet geluidhinder het volgende bekend:

Burgemeester en wethouders hebben bij besluit van 27 oktober 2020 het ontwerpbestemmingsplan August Allébeplein blok 6 en het bijbehorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden zoals bedoeld in de Wet geluidhinder, vrijgegeven voor terinzagelegging.

Ontwerpbestemmingsplan

Het bestemmingsplan August Allébeplein blok 6 wordt globaal begrensd door de ventweg langs de Postjesweg aan de noordzijde, de Willem Roelofstraat in het oosten, de Marius Bauerstraat in het zuiden en een groenstrook in het westen.

Doel van het bestemmingsplan is het juridisch-planologisch mogelijk maken van de bouw van maximaal 310 woningen. Een deel daarvan komt in een woontoren van 65 meter hoog. Naast de woontoren komt een nieuw woongebouw met een maximale bouwhoogte van 22 meter met in de plint langs de Marius Bauerstraat ruimte voor voorzieningen. Een deel van de bestaande gebouwen, zijnde de Postjeswegflat met plint en de winkelstrip met bovenwoningen langs de Jan Roelofstraat, zijn in het ontwerpbestemmingsplan opgenomen, omdat de ontwikkeling van de nieuwe volumes aanpandig plaatsvindt en daardoor sprake is van een samenhangende ontwikkeling. Voor de Postjeswegflat met plint en de winkelstrip met bovenwoningen is de bestemmingsregeling uit het nu geldende bestemmingsplan overgenomen.

Hogere waarden

De voorkeurswaarden voor geluid zoals aangegeven in de Wet geluidhinder zullen ter plaatse van een deel van de woningen worden overschreden. Omdat geluidreducerende maatregelen onvoldoende doeltreffend dan wel bezwaarlijk zijn, is het noodzakelijk om hogere geluidwaarden vast te stellen.

Terinzagelegging

Het ontwerpbestemmingsplan August Allébeplein blok 6 en het hierbij behorende ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden als bedoeld in de Wet geluidhinder liggen met de daarbij behorende stukken met ingang van 11 november 2020 gedurende een termijn van zes weken ter inzage op het volgende adres:

Het ontwerpbestemmingsplan August Allébeplein blok 6 met de daarop betrekking hebbende stukken is daarnaast digitaal raadpleegbaar via www.ruimtelijkeplannen.nl. Het planidentificatienummer (ID) is NL.IMRO.0363.F1704BPSTD-OW01.

Zienswijzen

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kan eenieder een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan naar voren brengen bij de gemeenteraad van Amsterdam.

Gedurende bovengenoemde termijn van terinzageligging kunnen belanghebbenden hun zienswijze over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden naar voren brengen bij het college van burgemeester en wethouders van Amsterdam.

Schriftelijke zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en/of over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kunnen worden gestuurd naar: Ruimte en Duurzaamheid, t.a.v. Koen Vreeker , postbus 2758, 1000 CT Amsterdam.

Voor het indienen van mondelinge zienswijzen over het ontwerpbestemmingsplan en/of over het ontwerpbesluit tot vaststelling van hogere waarden kan contact worden opgenomen met Ruimte en Duurzaamheid, Koen Vreeker, telefoonnummer 06 21125506.

Uw gegevens worden in overeenstemming met de Algemene verordening gegevensbescherming (AVG) verwerkt. Op deze verwerking van persoonsgegevens is een privacyreglement van toepassing. Dit reglement kunt u raadplegen op de website van de gemeente Amsterdam.

 

Amsterdam, 11 november 2020

Burgemeester en wethouders,

Peter Teesink

Gemeentesecretaris

Femke Halsema

Burgemeester

Naar boven