Besluit van de directeur Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering van 2 november 2020, kenmerk 2020-0000139162, tot aanwijzing toezichthoudende ambtenaren belast met het toezicht op de naleving van de verplichtingen, bedoeld in artikel 13 van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid

De directeur Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering,

Gelet op artikel 17, lid 5, onderdeel b, van de Eerste Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid en artikel 21, lid 5, onderdeel b, van de Tweede Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid;

Besluit:

Tot functionarissen, belast met het toezicht op de naleving van de verplichtingen, bedoeld in artikel 13 van de Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid, aan te wijzen, de functionarissen die werkzaamheden uitvoeren voor het NOW-team, onderdeel van de directie Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering van het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Dit besluit treedt in werking met ingang van de dag na de datum van uitgifte van de Staatscourant waarin zij wordt geplaatst en werkt terug tot en met 2 april 2020.

Dit besluit zal met toelichting in de Staatscourant worden geplaatst.

Den Haag, 2 november 2020

W.L.J. van de Griendt Directeur Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering

TOELICHTING

In artikel 17, vijfde lid, van de Eerste Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (hierna: NOW 1) en artikel 21, lid 5, onderdeel b, van de Tweede Tijdelijke noodmaatregel overbrugging voor behoud van werkgelegenheid (hierna: NOW 2) is opgenomen dat de directeur Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering (hierna: DSU) onder hem ressorterende functionarissen kan aanwijzen als ambtenaren belast met het toezicht op de naleving van de verplichtingen, bedoeld in artikel 13 van de NOW. Met dit besluit wordt daar invulling aan gegeven. Toezicht op de naleving van verplichtingen op grond van de NOW 1 en 2 is in beginsel belegd bij het Uitvoeringsinstituut Werknemersverzekeringen (hierna: UWV).

De toezichthoudende rol van DSU in het vaststellingsproces beperkt zich tot de restrisico’s op het gebied van (omzet) verlies voor de dossiers met een voorschot tot € 100.000 of een vaststellingsbedrag kleiner dan € 125.000. DSU rapporteert de controleresultaten aan UWV. Het UWV koppelt het door DSU bepaalde percentage omzetdaling aan de berekening van de loonsom om daarmee het definitieve subsidiebedrag vast te stellen.

Indien nadere uitwerking een uitbreiding vergt van de kring aangewezen ambtenaren, zal dit besluit worden herzien.

Dit besluit werkt terug tot het moment van de inwerkingtreding van de NOW 1, namelijk 2 april 2020.

W.L.J. van de Griendt Directeur Dienstverlening, Samenwerkingsverbanden en Uitvoering

Naar boven