Bestemmingsplan “Overakker 6 Mierlo”

Logo Geldrop-Mierlo

 

Burgemeester en Wethouders van Geldrop-Mierlo maken ingevolge artikel 3.8 lid 3 Wet ruimtelijke ordening bekend, dat de gemeenteraad van Geldrop-Mierlo op 21 september 2020 het bestemmingsplan ‘Overakker 6 Mierlo heeft vastgesteld.

 

Aanleiding

Op het huidige woonperceel Overakker 6 in Mierlo is nu één vrijstaande woning aanwezig. Het is de bedoeling om op dit 1800m2 grote woonperceel ruimte te bieden voor een tweede vrijstaande woning. Daarnaast krijgt een deel van het woonperceel een groene invulling, ter versterking van het groene hart van de bestaande bebouwingsconcentratie Overakker . Deze ontwikkeling past niet binnen de geldende bestemmingsplanregeling voor de locatie, omdat binnen de huidige woonbestemming maximaal één woning is toegestaan. Door middel van dit bestemmingsplan kan aan het planvoornemen de benodigde ruimte worden gegeven. Er wordt een extra bouwblok op het perceel aangebracht met voldoende afstand tot de bestaande woning. Daarnaast wordt een strook van bijna 300m2 bestemd als ‘Groen’, wat een semi-openbare invulling krijgt als kernrandgebied. Het voorliggende ontwerpbestemmingsplan maakt het beoogde planvoornemen juridisch-planologisch mogelijk. Het voorliggende bestemmingsplan maakt het beoogde planvoornemen juridisch-planologisch mogelijk.

 

Ter inzage

U kunt van vrijdag 6 november 2020 tot en met donderdag 17 december 2020 de volgende stukken bekijken:

• het bestemmingsplan ‘Overakker 6 – Mierlo’ en bijbehorende bijlagen;

U kunt deze stukken bekijken:

• op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl

• (op papier en digitaal) in de publiekshal van het gemeentehuis aan de Meent 2 in Geldrop, van maandag tot en met vrijdag tijdens openingstijden. Op deze locatie zijn voorzieningen getroffen in het kader van het weren van het Corona-virus.

• op de gemeentelijke website via www.geldrop-mierlo.nl.

Het identificatienummer van het uitwerkingsplan is NL.IMRO.1771.Overakker6-VA01

 

Reageren

Belanghebbenden die in de ontwerpfase een zienswijze hebben ingediend kunnen binnen 6 weken vanaf de dag na die waarop dit besluit ter inzage is gelegd, beroep instellen. Het beroep kan worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag, waarbij tevens een voorlopige voorziening (schorsing inwerkingtreding besluit) kan worden gevraagd bij de Voorzitter van die Afdeling. Ook kan op grond van artikel 6:13 Algemene wet bestuursrecht beroep ingesteld worden door belanghebbenden aan wie redelijkerwijs niet kan worden verweten dat zij geen zienswijze hebben ingediend in de ontwerp-fase.

 

 

Een beroepschrift moet zijn ondertekend en bevat tenminste de naam en adres van de indiener, de dagtekening, een omschrijving van het bestreden besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep. Aan het instellen van een beroep zijn kosten (griffierecht) verbonden.

 

Meer informatie

Als u buiten voornoemde tijden de stukken wilt inzien of een toelichting op de stukken wilt, kunt u telefonisch een afspraak maken met Robijn Andringa van de afdeling Ruimte via 040-2893893.

 

Geldrop-Mierlo, 6 november 2020.

Burgemeester en wethouders van Geldrop-Mierlo,

N.J.H. Scheltens J.C.J van Bree

secretaris burgemeester

Naar boven