Ontwerpbeschikking omgevingsvergunning afwijken bestemmingsplan voor bouwen dertien appartementen Nazareth 4 te Wolphaartsdijk

Logo Goes

Burgemeester en wethouders van de gemeente Goes maken bekend dat zij het voornemen hebben, met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, aanhef en onder a, onder 3°, en paragraaf 3.3 van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht (Wabo), een omgevingsvergunning te verlenen voor het bouwen van dertien appartementen en een schuur met buitenbergingen op het perceel Nazareth 4 te Wolphaartsdijk.

Het voornemen past niet in het geldende bestemmingsplan “Bebouwde kom Wolphaartsdijk”, omdat het bouwen van appartementen ter plaatse niet is toegestaan. Burgemeester en wethouders zijn van plan met de omgevingsvergunning af te wijken van het bestemmingsplan.

Met ingang van 5 november 2020 ligt het ontwerp van de te verlenen omgevingsvergunning, met de daarop betrekking hebbende stukken, gedurende zes weken ter inzage. De ontwerpbeschikking is digitaal te raadplegen op www.ruimtelijkeplannen.nl/web-roo/?planidn=NL.IMRO.0664.OVWO03-ON99 en tevens beschikbaar via www.goes.nl/bestemmingsplannen.

Het bouwplan heeft betrekking op de nieuwbouw van een pand met dertien appartementen op de plaats van het voormalige rusthuis Zorgvliet, dat wordt gesloopt. Verder voorziet het plan in het bouwen van een schuur met bergingen voor deze appartementen. Het perceel wordt landschappelijk ingericht, waarbij de bestaande bomen en hagen zo veel mogelijk behouden blijven. Aan de zuidzijde komt een entree voor langzaam verkeer, in de noordoosthoek worden de inrit voor auto’s en 26 parkeerplaatsen gerealiseerd.

Gedurende de genoemde termijn kan eenieder schriftelijk of mondeling een zienswijze over de ontwerpbeschikking naar voren brengen bij burgemeester en wethouders. Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze binnen de genoemde periode is het noodzakelijk tijdig vooraf een afspraak te maken met Peter Daniëlse via (0113) 249 809 of p.danielse@goes.nl.

Naar boven