Ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder ten behoeve van het ontwerp-bestemmingsplan ‘Korte Vliet-Leidseweg Noord deel Noord’

Logo Voorschoten

De gemeente Voorschoten wil op grond van artikel 110a van de Wet geluidhinder (Wgh) hogere waarden toestaan voor de te realiseren woningen in het plangebied ‘Korte Vliet-Leidseweg Noord deel Noord’. De woningen zijn gelegen binnen de zones van de Leidseweg, Stevenhofdreef / Vinkenweg / Haaglanden, Trompweg / Vijf Meilaan en de nieuwe weg die door het plangebied heen loopt. Daarnaast is de locatie gelegen binnen de geluidzone van het spoor.

Terinzagelegging

De stukken liggen van donderdag 5 november tot en met woensdag 16 december 2020 ter inzage bij her Klant Contact Centrum in het gemeentekantoor aan de Leidseweg 25 te Voorschoten. Uit het akoestisch onderzoek van M+P raadgevende ingenieurs BV, ‘Akoestisch onderzoek bouwplan Intratuinlocatie Voorschoten’ d.d. 18 september 2020, blijkt dat voor het bestemmingsplan hogere waarden vanwege wegverkeers- en railverkeerslawaai moeten worden vastgesteld.

Op grond van artikel 76 lid 2 Wgh dienen bij het vaststellen van dit bestemmingsplan de in dit besluit vastgestelde hogere waarden in acht te worden genomen.

Het bovengenoemde onderzoeksrapport is als bijlage 1 gevoegd bij de toelichting op het bestemmingsplan ‘Korte Vliet-Leidseweg Noord deel Noord'. Dit bestemmingsplan kunt u inzien via: http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0626.2021KVlietLdsewgNN-BP22 . Voor het ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder, zie bijlage 7 bij de toelichting op het bestemmingsplan (via bovenstaande link).

Zienswijzen

Van donderdag 5 november tot en met woensdag 16 december 2020 kan een ieder schriftelijk zienswijzen indienen op dit ontwerpbesluit hogere waarden Wet geluidhinder bij het college van B&W van Voorschoten, Postbus 393, 2250 AJ Voorschoten. Ook het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer via tel. 14071 (toets alleen deze vijf cijfers). Vraagt u naar de heer F.A. Boogert van de afdeling Ruimtelijke Ontwikkeling.

Burgemeester en wethouders van Voorschoten,

Voorschoten, 4 november 2020.

 

Naar boven