Ontwerp-bestemmingsplan ‘Korte Vliet-Leidseweg Noord deel Noord’ ter inzage

Logo Voorschoten

Het college van burgemeester en wethouders van Voorschoten heeft ingestemd met het ontwerp-bestemmingsplan ‘Korte Vliet-Leidseweg Noord deel Noord’, met plannummer NL.IMRO.0626.2021KVlietLdsewgNN-BP22. Dit bestemmingsplan maakt de bouw van maximaal 135 woningen en de realisatie van een ontsluitingsweg mogelijk in het gebied dat is gelegen tussen de Haagweg (noordelijk), het kanaal de Korte Vliet (oostelijk), het korte stukje Trompweg dat leidt naar de Hoflandbrug (zuidelijk) en de achterzijden van de woonpercelen aan de Leidseweg met de huisnummers 520-572 (westelijk). In dit gebied is nu nog een tuincentrum gevestigd. Dit zal vertrekken van de locatie.

Terinzagelegging

Het ontwerp-bestemmingsplan ‘Korte Vliet-Leidseweg Noord deel Noord’ ligt gedurende zes weken, vanaf donderdag 5 november tot en met woensdag 16 december 2020, ter inzage bij het Klant Contact Centrum van het gemeentekantoor aan de Leidseweg 25, 2252 LA Voorschoten. Het plan is ook in te zien via http://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0626.2021KVlietLdsewgNN-BP22.

Zienswijzen

Vanaf donderdag 5 november tot en met woensdag 16 december 2020 kan een ieder schriftelijk zienswijzen indienen op dit ontwerp-bestemmingsplan bij de gemeenteraad van Voorschoten, Postbus 393, 2250 AJ Voorschoten. Ook het indienen van mondelinge zienswijzen is mogelijk. Hiervoor dient tijdig, bij voorkeur uiterlijk een week voor het einde van de terinzagelegging, een telefonische afspraak te worden gemaakt via telefoonnummer via tel. 14071 (toets alleen deze vijf cijfers).

Crisis- en herstelwet van toepassing op het bestemmingsplan

Dit bestemmingsplan heeft betrekking op een project als bedoeld in afdeling 2 van hoofdstuk 1 van de Crisis- en herstelwet, omdat sprake is van de bouw van meer dan 11 woningen. Daarom is de Crisis- en herstelwet van toepassing op (in de volgende fase van de bestemmingsplanprocedure) het besluit tot vaststelling van dit bestemmingsplan. De Crisis- en herstelwet bepaalt dat de belanghebbende die naar aanleiding van een vastgesteld bestemmingsplan een beroepschrift wil indienen, daarin positief moet aangeven welke beroepsgronden hij of zij aanvoert tegen het vaststellingsbesluit; na afloop van de zes weken beroepstermijn kunnen geen gronden meer worden aangevoerd voor het beroep. En in het beroepschrift moet worden vermeld dat de Crisis- en herstelwet van toepassing is.

Burgemeester en wethouders van Voorschoten,

Voorschoten, 4 november 2020

Naar boven