Facetbeheersverordening Geitenhouderijen

Logo Het Hogeland

Op woensdag 28 oktober 2020 heeft de raad van de gemeente Het Hogeland de facetbeheersverordening geitenhouderijen vastgesteld. Deze facetbeheersverordening heeft betrekking op alle beheersverordeningen die van toepassing zijn op de kernen in de gemeente Het Hogeland.

Aanleiding

Onderzoek heeft aangetoond dat mensen die in de buurt wonen van geitenhouderijen een grotere kans hebben op longklachten. Vervolgonderzoek moet uitwijzen wat daar precies de oorzaak van is. Dit facetbestemmingsplan regelt een algemeen verbod op geitenhouderijen, dit in verband met de gezondheidsrisico’s. In het facetbestemmingsplan is een afwijkingsbevoegdheid opgenomen waarmee van het verbod kan worden afgeweken indien uit onderzoek in voldoende mate is gebleken dat risico’s voor de gezondheid van personen die verblijven in nabij gelegen functies zijn uit te sluiten.

Ter inzage

De facetbeheersverordening is in te zien bij de publieksbalie in het gemeentehuis van de gemeente Het Hogeland locatie Winsum, Hoofdstraat-West 70. U kunt het bestemmingsplan ook raadplegen op: www.ruimtelijkeplannen.nl (IMRO-nummer: NL.IMRO.1966.BVHHLherzGh- VS01).

In werking

De facetbeheersverordening geitenhouderijen treedt in werking op donderdag 5 november 2020.

Beroep

Tegen de facetbeheersverordening geitenhouderijen is geen bezwaar en beroep mogelijk.

 

Naar boven