Definitief afwijkingsbesluit bouwen van 6 woningen ten zuiden van Herman Heyermansstraat 4, Hazerswoude-Rijndijk

Logo Alphen aan den Rijn

 

Burgemeester en wethouders van Gemeente Alphen aan den Rijn maken bekend dat zij een omgevingsvergunning hebben verleend voor het bouwen van 6 woningen op de locatie Herman Heyermansstraat ten zuiden van nr. 4 te Hazerswoude-Rijndijk. De omgevingsvergunning is verleend met toepassing van artikel 2.12, eerste lid, sub a, onder 3⁰, juncto artikel 3.10, eerste lid, van de Wet algemene bepalingen omgevingsrecht.

 

Waarom is een afwijkingsprocedure nodig?

De beheersverordening ‘Hazerswoude-Rijndijk 2018’ is het geldende planologische regime. Op het perceel rust de bestemming ‘Sport’. De aanvraag om hier woningen te realiseren is hiermee in strijd. Met het doorlopen van de uitgebreide afwijkingsprocedure wordt het oprichten van zes woningen juridisch-planologisch mogelijk gemaakt.

De omgevingsvergunning is voorbereid volgens afdeling 3.4 van de Algemene wet bestuursrecht. Het ontwerpbesluit met bijbehorende stukken heeft vanaf 10 september tot en met 21 oktober 2020 voor eenieder ter inzage heeft gelegen. Tijdens deze periode is een zienswijze ontvangen en een overlegreactie van het Hoogheemraadschap van Rijnland. Het plan is naar aanleiding hiervan aangepast en aangevuld waarna de zienswijze is ingetrokken. Verder is aan de opmerking van het hoogheemraadschap tegemoet gekomen.

Ter inzage

De verleende omgevingsvergunning met bijbehorende stukken ligt vanaf 5 november 2020 gedurende zes weken ter inzage (tot en met 16 december 2020) bij de informatiebalie in het gemeentehuis. U kunt de stukken ook digitaal inzien op de website www.overheid.nl en www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.V2020291HRheijerst-VA01.

Procedure

In de periode van terinzagelegging kan tegen het besluit tot verlening van de omgevingsvergunning beroep worden ingesteld door belanghebbenden die een zienswijze hebben ingediend en belanghebbenden die kunnen aantonen dat zij redelijkerwijs niet in staat zijn geweest tot het indienen van een zienswijze op het ontwerp besluit. Voorts kan een belanghebbende gedurende de genoemde termijn beroep instellen tegen de door de het college bij vaststelling van het plan aangebrachte wijzigingen. Het beroep richt u aan de Rechtbank Den Haag, postbus 20302, 2500 EH Den Haag. Een beroepschrift bevat de gronden van beroep en het kenmerk van het besluit tegen welke het zich richt. Verder is het beroepschrift gedateerd en voorzien van naam, adres en handtekening van de belanghebbende. Een beroepschrift heeft geen schorsende werking. Als er sprake is van een spoedeisende zaak, kunt u tegelijkertijd een verzoek om een voorlopige voorziening indienen.

 

Alphen aan den Rijn, 4 november 2020.

College van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn.

Naar boven