Ontwerpbestemmingsplan Rijndijk 83, Hazerswoude- Rijndijk, uitbreiding bedrijfsruimte

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken op grond van artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening bekend dat zij op 27 oktober 2020 het ontwerpbestemmingsplan Rijndijk 83 in Hazerswoude-Rijndijk, uitbreiding bedrijfsruimte hebben vastgesteld.

Wat houdt het bestemmingsplan in?

Het ontwerpbestemmingsplan heeft betrekking op het plangebied dat ongeveer in het midden ligt van het bebouwingslint tussen Leiden en Alphen aan den Rijn, dat wordt gevormd door de Oude Rijn en de aangrenzende wegen. Op korte afstand en ten oosten van het plangebied ligt de kern Hazerswoude-Rijndijk. De Oude Rijn ligt circa 40 meter ten noorden van het perceel. Ten zuiden van het bedrijfscomplex ligt de Polder Groenendijk. Op een afstand van 350 meter tot de perceelsgrens van het bedrijfscomplex ligt de N11 en de spoorlijn ligt op een afstand van 235 meter. Het plan is om uit te breiden met een bedrijfsruimte (6.390 m2). Er wordt in de beschermingszone van de molenbiotoop gebouwd, hiervoor is door Provinciale Staten van de provincie Zuid- Holland op 9 juni 2020 een ontheffing van de Verordening Ruimte verleend.

Inzage

Van 5 november 2020 tot en met 16 december 2020 zijn het ontwerpbestemmingsplan met het identificatienummer NL.IMRO.0484.HRrijndijk83-ON01 en de ontheffing van de provincie Zuid-Holland d.d. 9 juni 2020, kenmerk PZH-2020-741425769, en de bijbehorende bestanden in te zien bij de informatiebalie in het gemeentehuis te Alphen aan den Rijn.

U kunt het ontwerpplan en de ontheffing van de provincie ook digitaal inzien via www.ruimtelijkeplannen.nl (bijvoorbeeld door het invoeren van een adres en huisnummer of in geavanceerd zoeken de plannaam of bovenstaande plan-ID-nummer in te voeren).

Vanwege de coronamaatregelen wordt u aangeraden om het ontwerpbestemmingsplan digitaal te raadplegen. Bent u daartoe niet in staat, dan kunt u het plan op afspraak op het gemeentehuis inzien. Een afspraak kunt u maken via het algemene telefoonnummer (14 0172) of door een e-mail te sturen naar ROJuristen@alphenaandenrijn.nl.

Hoe kunt u reageren?

Binnen bovenstaande termijn van ter visieligging kan iedereen digitaal, schriftelijk of mondeling gemotiveerd een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen.

  • Digitaal kan dat via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’, te raadplegen via https://www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier geeft u duidelijk aan dat het gaat om het ontwerpbestemmingsplan Rijndijk 83, met zaaknummer330787.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw reactie vermeld u duidelijk uw naam, adres en contactgegevens en geeft u aan dat het gaat om het ontwerpbestemmingsplan Rijndijk 83, 330787.

  • Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of nadere informatie kunt u contact opnemen met Officemanagement Ruimte op telefoonnummer 14 0172.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 4 november 2020

Naar boven