Vastgesteld bestemmingsplan ‘Wittem’ (Almelo)

Logo Almelo

Vastgesteld bestemmingsplan ‘Wittem’ (Almelo)

De gemeenteraad van Almelo heeft in haar vergadering van 20 oktober 2020 het bestemmingsplan ‘Wittem’ (planid: NL.IMRO.0141.00088-BP31) op grond van artikel 3.8 Wet ruimtelijke ordening gewijzigd vastgesteld.

Inhoud plan

Het bestemmingsplan heeft als doel een grondgebonden vrijstaande woning op gronden achter Wittem 45 in Almelo toe te staan. De woning wordt met de voorgevel georiënteerd op Wittem, waarbij rekening is gehouden met de rooilijn van naastgelegen bebouwing. De gronden zijn op dit moment bestemd voor wonen en mogen onder andere worden gebruikt als tuin. Het ontwerpbestemmingsplan ‘Wittem’ heeft ter inzage gelegen, hiertegen is geen zienswijze ingediend.

Gewijzigd vaststellen van het bestemmingsplan

Ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan is de volgende wijziging doorgevoerd:

Artikel 7.1, sub c, onder 10 is verwijderd omdat deze planregel verwijst naar verouderd beleid.

Ter inzage

Het vastgestelde bestemmingsplan ‘Wittem’ en de bijbehorende stukken liggen met ingang van woensdag 4 november 2020 tot en met dinsdag 15 december 2020 ter inzage bij het Klantcontactcentrum (KCC), Haven Zuidzijde 30 te Almelo. Via www.almelo.nl kunt u een afspraak maken om deze in te zien.

Het vastgestelde bestemmingsplan is digitaal in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Dat kan ook via de link ‘Over uw buurt’ op de gemeentelijke website www.almelo.nl, onder de kop ‘Organisatie en bestuur’ en dan ‘publicaties en verslagen’, ‘gemeentenieuws’.

Beroep

Gedurende de bovengenoemde termijn van 6 weken kan beroep worden ingesteld door een belanghebbende:

  • 1.

    die tijdig een zienswijze heeft ingediend, of;

  • 2.

    aan wie redelijkerwijs niet verweten kan worden dat zij geen zienswijze tegen het ontwerpbestemmingsplan heeft ingediend, of;

  • 3.

    bedenkingen heeft op de wijzigingen die bij de vaststelling zijn aangebracht ten opzichte van het ontwerpbestemmingsplan.

Het beroepschrift moet worden ingediend bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag) binnen bovengenoemde ter inzage termijn van zes weken.

Het beroepschrift moet worden ondertekend en tenminste bevatten: naam en adres van de indiener, dagtekening, omschrijving van het besluit waartegen het beroep zich richt en de gronden van het beroep.

Er kan ook digitaal beroep worden ingesteld via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

Voorlopige voorziening

Door het indienen van een beroepschrift wordt het besluit niet opgeschort. Bij een spoedeisend belang kan degene die een beroepschrift heeft ingediend een voorlopige voorziening (schorsing) vragen aan de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (Postbus 20019, 2500 EA Den Haag).

Er kan ook digitaal om een voorlopige voorziening worden gevraagd via https://digitaalloket.raadvanstate.nl. Dit gaat met behulp van een elektronische handtekening (DigiD). Kijk op de genoemde site voor de precieze voorwaarden.

 

Naar boven