Ontwerp bestemmingsplan ‘Carrier terrein, Hazerswoude-Rijndijk’

Logo Alphen aan den Rijn

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maken bekend, dat het ontwerp bestemmingsplan ‘Carrier terrein, Hazerswoude-Rijndijk’ ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht met ingang van 30 januari tot en met 11 maart 2020 (gedurende een periode van zes weken) voor een ieder ter inzage ligt.

Aanleiding en doel

Aan de Rijndijk / Willem Kloosstraat in Hazerswoude-Rijndijk bevindt zich de locatie van het voormalige bedrijf ‘Carrier’. De huidige eigenaar/initiatiefnemer wenst deze locatie te transformeren naar een nieuw woongebied met 28 woningen. De locatie heeft een prominente plek in Hazerswoude-Rijndijk en heeft een sterke relatie met ontwikkelingen in de omgeving. Het ontwikkelen van woningbouw op de Carrierlocatie is een kans om aan de Rijndijk / Willem Kloosstraat een nieuw gezicht te maken en een entree tot het centrum vorm te geven. Ter plaatse van het plangebied is het bestemmingsplan ‘Watertoren e.o.’ vigerend. Om de beoogde woningbouwontwikkeling mogelijk te maken moet het bestemmingsplan ‘Watertoren e.o.’ worden herzien. Daartoe wordt een bestemmingsplan ‘Carrier terrein, Hazerswoude-Rijndijk’ opgesteld.

Wanneer en waar kunt u het plan analoog en digitaal inzien?

  • Het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u gedurende de voornoemde termijn van terinzagelegging inzien bij de Informatiebalie van het gemeentehuis Alpen aan de Rijn. Stadhuisplein 1 te Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden zie www.alphenaandenrijn.nl);

  • U kunt het ontwerp bestemmingsplan met bijbehorende stukken ook digitaal inzien via de gemeentelijke website www.alphenaandenrijn.nl/bekendmakingen en op www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.HRcarrierterrein-ON01;

  • Deze mogelijkheid wordt u ook geboden bij de informatiebalie in het gemeentehuis.

Hoe kunt u reageren?

Binnen voornoemde termijn van tervisielegging kan een ieder digitaal, schriftelijk of mondeling gemotiveerd een zienswijze over het ontwerp bestemmingsplan bij de gemeenteraad indienen.

  • Digitaal via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’, te raadplegen via https://www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen. Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier moet u duidelijk aangeven dat het om het ontwerp bestemmingsplan ‘Carrier terrein, Hazerswoude-Rijndijk’ gaat met zaaknummer 209918. Meer informatie over het digitaal indienen van zienswijzen kunt u vinden op https://www.alphenaandenrijn.nl/Bestuur_organisatie/Contact/Invloed_bezwaar_klachten/Zienswijze_ontwerpbestemmingsplan_indienen.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw reactie moet u duidelijk uw naam, adres en contactgegevens vermelden en aangeven dat het om het ontwerp bestemmingsplan ‘Carrier terrein, Hazerswoude-Rijndijk’ gaat met zaaknummer 209918.

  • Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Office Management Ruimte van de gemeente Alphen aan den Rijn op telefoonnummer 140172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Alleen degenen die tijdig zienswijzen indienen, kunnen later beroep instellen tegen de vaststelling van het bestemmingsplan.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, 29 januari 2020

Naar boven