Ontwerpbestemmingsplan en ontwerp beeldkwaliteitsplan Landgoed Verboom Westkanaalweg ongenummerd (ten oosten van 18a) Alphen aan den Rijn

Logo Alphen aan den Rijn

Beschrijving

Het college van burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn maakt ingevolge artikel 3:8 van de Wet ruimtelijke ordening, juncto artikel 3:12 van de Algemene wet bestuursrecht bekend dat op 21 januari 2020 het ontwerpbestemmingsplan Landgoed Verboom is vastgesteld. Dit bestemmingsplan maakt de aanleg van een landgoed met vier huiskavels voor woningbouw en een openbaar groen- en wandelgebied, groot circa 7 ha mogelijk aan de Westkanaalweg ten oosten van 18a in Alphen aan den Rijn. Tevens is een ontwerp beeldkwaliteitsplan vastgesteld.

Het bestemmingsplan en haar grenzen

Het plangebied ligt aan de Westkanaalweg ongenummerd ten oosten van 18a in Alphen aan den Rijn. Doel van het bestemmingsplan is om de aanleg van een Landgoed juridisch- en planologisch mogelijk maken.

In het beeldkwaliteitsplan wordt de gewenste beeldkwaliteit beschreven en de te hanteren welstandscriteria voor de woningen en overige voorzieningen. Het gaat hierbij om de beoogde ruimtelijke kwaliteit en architectuur van de bebouwing en de inrichting van de openbare ruimte. Het beeldkwaliteitsplan zal gaan gelden als aanvulling op de welstandsnota.

Wanneer en waar kunt u het plan inzien?

Het ontwerpbestemmingsplan met identificatienummer NL.IMRO.0484.B163Wstkanwegtn18a -ON01 met bijbehorende stukken (o.a. ontwerp beeldkwaliteitsplan), ligt vanaf donderdag 30 januari 2020 voor een periode van zes weken (tot en met woensdag 11 maart 2020) ter inzage bij de ontvangstbalie van het gemeentehuis van Alphen aan den Rijn (voor actuele openingstijden: www.alphenaandenrijn.nl). U kunt het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitsplan ook digitaal inzien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl via het zoekvak ID onder vermelding van NL.IMRO.0484.B163Wstkanwegtn18a-ON01.

Hoe kunt u reageren tegen het ontwerpbestemmingsplan en beeldkwaliteitsplan?

Gedurende de termijn van tervisielegging kan iedereen digitaal, schriftelijk of mondeling gemotiveerd een zienswijze over het ontwerpbestemmingsplan en het ontwerp beeldkwaliteitsplan bij de gemeenteraad indienen.

  • Digitaal kan via het formulier ‘Zienswijze bestemmingsplan indienen’, te raadplegen via https://www.alphenaandenrijn.nl/Onlineregelen/Zienswijze_bestemmingsplan_indienen.

  • Hiervoor heeft u DigiD nodig of u vult uw organisatiegegevens in. In het formulier moet u duidelijk aangeven dat het om het ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Verboom’ gaat met zaaknummer 286755.

  • Schriftelijke zienswijzen kunt u sturen naar de gemeenteraad van Alphen aan den Rijn, Postbus 13, 2400 AA Alphen aan den Rijn. In uw reactie moet u duidelijk uw naam, adres en contactgegevens vermelden en aangeven dat het om het ontwerpbestemmingsplan ‘Landgoed Verboom’ gaat met zaaknummer 286755.

  • Voor het kenbaar maken van een mondelinge zienswijze of voor nadere informatie kunt u contact opnemen met het Officemanagement Ruimte van de afdeling Ruimte op telefoonnummer 14 0172. Van de mondelinge zienswijze wordt een verslag gemaakt.

Burgemeester en wethouders van Alphen aan den Rijn, Alphen aan den Rijn, 29 januari 2020

Naar boven