Gemeente Tynaarlo - Bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Tynaarlosestraat 21-27 te Vries’ gewijzigd vastgesteld en vaststelling ‘Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Tynaarlosestraat’

Logo Tynaarlo

 

Burgemeester en wethouders van de gemeente Tynaarlo maken bekend dat de gemeenteraad op 27 oktober 2020 het bestemmingsplan ‘Herontwikkeling Tynaarlosestraat 21-27 te Vries’ (NL.IMRO.1730.BPTynstr2127-0401) gewijzigd heeft vastgesteld. Daarnaast is het ‘Beeldkwaliteitsplan Herontwikkeling Tynaarlosestraat’ vastgesteld.

Inhoud

Op de locatie Tynaarlosestraat 21-27 te Vries was vroeger de melkfabriek gevestigd, welke in 2010 is gesloopt. Het perceel aan de Tynaarlosestraat 21-27 te Vries is in het verleden door Woonborg aangekocht met de bedoeling om daar appartementen te realiseren. Tot realisatie is het echter nooit gekomen. Inmiddels zijn zowel de economische en financiële, maar ook maatschappelijke omstandigheden gewijzigd.

De gemeente Tynaarlo en Woonborg hebben de mogelijke programmatische en stedenbouwkundige invulling van deze locatie verkend. Dat heeft geleid tot een plan waarbij de locatie wordt herontwikkeld en voorziet in het realiseren van maximaal 15 grondgebonden sociale huurwoningen inclusief een nieuwe terreinindeling.

Tijdens de terinzagelegging van het ontwerpbestemmingsplan zijn zienswijzen over het ontwerp naar voren gebracht. Deze zienswijzen zijn verwerkt in een zienswijzenota. Deze nota is als bijlage in het bestemmingsplan opgenomen. In de nota staan de wijzigingen van het bestemmingsplan vermeld. Het betreft:

- De grens van het linker bouwvlak aan de zuidzijde van het plangebied wordt 2 meter noordelijk opgeschoven;

- Het rechter bouwvlak aan de Tynaarlosestraat van het plangebied wordt 2 meter noordelijk opgeschoven;

- Het rechter bouwvlak aan de noordelijke kant van het plangebied wordt 2 meter westelijk opgeschoven;•

- Op de verbeelding wordt de oostelijke plangrens gecorrigeerd op de juiste kadastrale situatie;

- Het achtererfgebied van de woningen krijgt een bouwwerende bestemming om de landschappelijke kwaliteit te borgen.

Voor een volledige beschrijving van de wijzigingen kunt u de zienswijzenota raadplegen.

Inzien van de stukken

Het bestemmingsplan en bijbehorende stukken liggen met ingang van 4 november 2020 gedurende 6 weken ter inzage. Het gewijzigde bestemmingsplan en de bijbehorende stukken zijn in te zien op de website www.ruimtelijkeplannen.nl. Via de knop ‘Plannen zoeken’ kunt u zoeken op de naam- en nummer van het project. Het plannummer voor het bestemmingsplan ‘Tynaarlosestraat 21-27 te Vries’ is NL.IMRO.1730.BPTynstr2127-0401.

In verband met het coronavirus is het gemeentehuis beperkt geopend. U kunt alleen op afspraak terecht. Kunt of wilt u niet naar het gemeentehuis komen, neem dan contact op met de heer M. van der Gaag via telefoonnummer 0592 - 266 662. Samen zoeken we dan naar een gepaste oplossing.

Beroep

Tijdens de inzagetermijn kunt u een beroepschrift tegen het bestemmingsplan indienen bij de Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State (postbus 20019, 2500EA Den Haag), wanneer u:

- Belanghebbende bent die tijdig een zienswijze naar voren heeft gebracht;

- Belanghebbende bent die niet eerder een zienswijze heeft ingediend en redelijkerwijs kunt aantonen dat u niet in staat bent geweest tijdig een zienswijze in te dienen;

- Belanghebbende bent en voor zover het beroep zich richt tegen de gewijzigd vastgestelde onderdelen van het bestemmingsplan.

Gelijktijdig met het indienen van een beroepschrift kunt u – als onverwijlde spoed dit vereist – de voorzitter van de Afdeling bestuursrechtspraak vragen een voorlopige voorziening te treffen.

Het besluit tot vaststelling van het bestemmingsplan treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Als u tegen een besluit beroep instelt, heeft dit geen schorsende werking. Indien gedurende de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening wordt ingediend, treedt het besluit tot vaststelling niet in werking voordat op het (dat) verzoek is beslist.

Tegen het beeldkwaliteitsplan kan geen beroep worden ingesteld.

Crisis- en herstelwet

Op dit besluit is de Crisis- en herstelwet van toepassing. Dit betekent dat de belanghebbende in het beroepschrift moet aangeven welke beroepsgronden hij aanvoert tegen het besluit. Na afloop van de termijn van zes weken kunnen geen nieuwe beroepsgronden meer worden aangevoerd.

Informatie

Meer informatie? Neem contact met ons op via info@tynaarlo.nl of via telefoonnummer 0592-266 662.

Naar boven