Ontwerpbestemmingsplan IV Gestel binnen de Ring 2007 en ontwerp omgevingsvergunning (Hessen Kaselstraat 6-8)

Logo Eindhoven

Burgemeester en wethouders van Eindhoven maken bekend dat vanaf 5 november 2020  ter inzage liggen:

  • 1.

    het ontwerp van het bestemmingsplan IV Gestel binnen de Ring 2007 (Hessen Kasselstraat 6-8).

  • 2.

    De ontwerp omgevingsvergunning voor het bouwen van 16 appartementen met 16 werkruimten, nummer V20/40210.

Ligging en doel van de plannen

Het bestemmingsplan is het juridisch planologisch kader dat er op gericht is om na sloop van de panden Hessen Kasselstraat 6-8 ter plaatse de bouw van een appartementencomplex van 16 appartementen met 16 werkruimten op de begane grond mogelijk te maken.

De omgevingsvergunning betreft het bouwplan voor het bouwen van de 16 appartementen met 16 werkruimten aan de Hessen Kasselstraat 6-8.

Inzage

Het ontwerp van het bestemmingsplan IV Gestel binnen de Ring 2007 (Hessen Kasselstraat 6-8) ligt met ingang van donderdag 5 november 2020 tot en met woensdag 16 december 2020 ter inzage. U kunt het plan inzien bij het Inwonersplein in het Stadhuis.

De stukken met betrekking tot de aanverwante ontwerp-omgevingsvergunning zijn digitaal in te zien bij het Inwonersplein in het Stadhuis, Stadhuisplein 1, Eindhoven. De openingstijden van het Inwonersplein zijn op maandag t/m vrijdag van 8.30 tot 17.00 uur.

Daarnaast kunt u het ontwerp van het bestemmingsplan bekijken op de landelijke website www.ruimtelijkeplannen.nl via de directe link: https://www.ruimtelijkeplannen.nl/?planidn=NL.IMRO.0772.80377-0201

De bronbestanden zijn beschikbaar via: https://digitaleplannen.nl/0772/manifest.html

Coördinatieregeling

Artikel 3.30 van de Wet ruimtelijke ordening en de gemeentelijke coördinatieverordening maakt het mogelijk dat plannen die vastgesteld moeten worden om een ruimtelijke ontwikkeling mogelijk te maken en de verschillende besluiten die ten behoeve van die ruimtelijke ontwikkeling genomen moeten worden tegelijk worden voorbereid en bekend gemaakt. De aanvrager heeft op grond van de coördinatieverordening verzocht om naast de vereiste herziening van het bestemmingsplan ook de ingediende aanvraag om een omgevingsvergunning gecoördineerd te behandelen. Dit verzoek is ingewilligd.

Zienswijze

Tijdens de genoemde termijn is het voor iedereen mogelijk om een zienswijze in te dienen met betrekking tot het gecoördineerd voorbereide ontwerpbestemmingsplan en ontwerp-omgevingsvergunning. Dit kan digitaal, schriftelijk of mondeling.

Het digitaal indienen van een zienswijze kan uitsluitend met het formulier dat hiervoor beschikbaar is op de gemeentelijke website via de directe link www.eindhoven.nl/zienswijze. Zienswijzen kunnen niet per e-mail worden ingediend.

Een schriftelijke zienswijze moet zijn voorzien van een datum, naam, adres en handtekening. In de zienswijze moet duidelijk worden aangegeven op welke onderdelen van het ontwerpbestemmingsplan en/of de ontwerp-omgevingsvergunning deze betrekking heeft.

Een schriftelijke zienswijze kunt u sturen naar:

De gemeenteraad van Eindhoven, t.a.v. het hoofd van de afdeling Ruimtelijke Ordening, postbus 90150, 5600 RB Eindhoven.

Wilt u liever mondeling een zienswijze indienen (uitsluitend telefonisch vanwege het Coronavirus) dan dient u vóór 9 december 2020 een afspraak te maken met Bram Renwarin, telefoonnummer 040 238 64 19.

Eindhoven 4-11-2020

Naar boven