Vaststelling bestemmingsplan en besluit hogere grenswaarde Wet Geluidhinder ‘Rietveldseweg 14A’.

Logo Culemborg

Het college van burgemeester en wethouders van de gemeente Culemborg maakt ingevolge artikel 3.8 van de Wet ruimtelijke ordening, artikel 110a Wet geluidhinder en artikel 7.17 van de Wet milieubeheer bekend:

 

  • 1.

    dat de gemeenteraad op 15 oktober 2020 het bestemmingsplan ‘Rietveldseweg 14A’heeft vastgesteld, zulks met inachtneming van de in de toelichting van dit plan aangebrachte tekstuele wijzigingen;

  • 2.

    dat de gemeenteraad op 15 oktober 2020 heeft besloten om geen exploitatieplan vast te stellen, aangezien het kostenverhaal bij dit initiatief anderszins is verzekerd;

  • 3.

    dat het college van burgemeester en wethouders op 15 september 2020 het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ‘Rietveldseweg 14A’ heeft vastgesteld.

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ‘Rietveldseweg 14A’ maken de bouw van één nieuwe woning mogelijk op de locatie Rietveldseweg 14A te Culemborg. Het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder is nodig omdat uit het uitgevoerd akoestisch onderzoek blijkt dat een hogere grenswaarde procedure op grond van de Wet geluidhinder gevolgd dient te worden voor wegverkeerslawaai afkomstig van de Wethouder Schoutenweg. De voorkeursgrenswaarde van 48 dB ten gevolge van het wegverkeer op de Wethouder Schoutenweg wordt overschreden en bedraagt 57 dB. De maximale ontheffingswaarde van 63 dB voor binnenstedelijk gebied wordt niet overschreden. De voorkeursgrenswaarde ten gevolge van het wegverkeer op de Laan naar Parijsch wordt eveneens niet overschreden. Het college kan daarom een hogere waarde vaststellen.

Inzien

Een papieren versie van het vastgestelde bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ‘Rietveldseweg 14A’ met de bijbehorende stukken liggen met ingang van 5 november 2020 tot en met 17 december 2020 voor iedereen ter inzage op het Stadskantoor, Ridderstraat 250 te Culemborg. U kunt het bestemmingsplan ook digitaal raadplegen op de website van de gemeente: www.culemborg.nl, onder ‘wonen en woonomgeving’/bestemmingsplannen en via de landelijke website: www.ruimtelijkeplannen.nl met planidentificatienummer: NL.IMRO.0216.BPRietveldseweg14A-VSG1.

Beroep

Als u het niet eens bent met het besluit van de gemeenteraad en/of het besluit van het college van burgemeester en wethouders, kunt u daartegen bezwaar maken. Formeel stelt u dan beroep in tegen het bestemmingsplan en/of het besluit. U kunt alleen beroep instellen als u belanghebbende bent. Daarnaast moet één van de volgende situaties voor u van toepassing zijn:

• U heeft eerder een zienswijze tegen het ontwerp van het bestemmingsplan ingediend bij de gemeenteraad en/of een zienswijze tegen het besluit hogere grenswaarde ingediend bij het college van burgemeester en wethouders.

• U kunt aantonen dat u redelijkerwijs niet in staat was om eerder een zienswijze bij de gemeenteraad en/of het college van burgemeester en wethouders in te dienen.

Gedurende de ter inzage termijn kan beroep tegen het bestemmingsplan en/of het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ‘Rietveldseweg 14A’worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, Postbus 20019, 2500 EA Den Haag.

Indien u tijdig beroep heeft ingesteld kunt u ook om een voorlopige voorziening verzoeken. Indien dit verzoek gedurende de beroepstermijn wordt ingediend, schort dit de werking van het bestemmingsplan op totdat op het verzoek is beslist. Het verzoek dient te worden gestuurd aan de Voorzitter van de voornoemde Afdeling bestuursrechtspraak van de Raad van State.

Inwerkingtreding

Het bestemmingsplan en het besluit hogere grenswaarde Wet geluidhinder ‘Rietveldseweg 14A’ treden in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt. Indien binnen de beroepstermijn een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend, treedt het besluit niet in werking voordat op dat verzoek is beslist.

Culemborg, 4 november 2020

Burgemeester en wethouders van Culemborg

Naar boven