Bekendmaking vaststelling Paraplubestemmingsplan Kamerbewoning Boxtel (art. 3.8 Wro)

Logo Boxtel

Burgemeester en wethouders van de gemeente Boxtel maken bekend dat de gemeenteraad bij besluit van 27 oktober 2020 het Paraplubestemmingsplan Kamerbewoning Boxtel, NL.IMRO.0757.BP2019kamerbwoning-VA01, (ten opzichte van het ontwerp-bestemmingsplan) gewijzigd heeft vastgesteld.

Het Paraplubestemmingsplan Kamerbewoning Boxtel betreft een regeling/maximalisering omtrent kamerbewoning en regelt dat er niet meer dan 4 individuele personen (niet zijnde een traditioneel huishouden) in een woning mogen zijn gehuisvest. Het plan betreft het gehele grondgebied (en hiermee alle geldende bestemmingsplannen) van de gemeente Boxtel, behalve de onlangs vastgestelde bestemmingsplannen “Selissen” en “Centrum Boxtel” waarin deze regeling al is opgenomen.

De twee wijzigingen bij de vaststelling betreffen het laten vervallen van de afwijkingsmogelijkheid (voor meer dan 4 individuele personen in een woning) en een aanvulling van het overgangsrecht conform de wettelijke bepaling hiertoe.

Inzagetermijn, procedure en beroep

Het vaststellingsbesluit en het Paraplubestemmingsplan Kamerbewoning Boxtel, met de daarop betrekking hebbende stukken ligt van donderdag 5 november 2020 tot en met woensdag 16 december 2020 voor een ieder ter inzage bij de receptie in het gemeentekantoor van Boxtel, Markt 1 te Boxtel. Kijk voor onze actuele openingstijden (i.v.m. COVID-19) op onze website www.boxtel.nl.

Het digitale Paraplubestemmingsplan met bijbehorende stukken kunt u op de website www.ruimtelijkeplannen.nl raadplegen en downloaden. Op de hoofdpagina van deze website kunt u het opzoeken met het betreffende plan(ID)-nummer NL.IMRO.0757.BP2019kamerbwoning-VA01.

Tegen de vaststelling van het Paraplubestemmingsplan Kamerbewoning Boxtel kan gedurende de genoemde inzagetermijn beroep worden ingesteld. Dit door belanghebbenden, die destijds een zienswijze tegen het ontwerp Paraplubestemmingsplan Kamerbewoning Boxtel hebben ingediend of belanghebbenden die kunnen aantonen redelijkerwijs hiertoe niet in staat te zijn geweest. Tegen de twee genoemde wijzingen kan elke belanghebbende beroep instellen.

Het beroep moet binnen de genoemde inzagetermijn schriftelijk worden ingesteld bij de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, postbus 20019, 2500 EA ’s-Gravenhage.

Indien beroep wordt ingesteld kan tevens een verzoek om voorlopige voorziening worden ingediend bij de voorzitter van de Afdeling Bestuursrechtspraak van de Raad van State, indien onverwijlde spoed, gelet op de betrokken belangen, dat vereist.

Het besluit van de gemeenteraad van de gemeente Boxtel treedt in werking met ingang van de dag na die waarop de beroepstermijn afloopt, tenzij een verzoek om voorlopige voorziening is ingediend. Het besluit treedt dan niet in werking voordat op het verzoek is beslist.

 

Burgemeester en wethouders van Boxtel,

4 november 2020

 

Naar boven